View Single Post
Old 09-29-09, 04:23 PM   #6
deadlycheese
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default Re: Announcement: libvdpau is moving to its own package

Yeah, that fixes it as well, I should have just done that.


However, my built executable isn't able to play the "lys-20031106.avi" if I specify a vdpau codec. That is, this command line:

./mplayer -vo vdpau -vc ffodivxvdpau lys-20031106.avi

gives this output:

Code:
MPlayer SVN-r29354-4.4.1 (C) 2000-2009 MPlayer Team

Playing lys-20031106.avi.
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
AVI: No audio stream found -> no sound.
VIDEO:  [DIVX]  1920x1080  24bpp  25.000 fps  8290.9 kbps (1012.1 kbyte/s)
Clip info:
 Software: MEncoder 0.90rc5-3.2.2 
==========================================================================
Forced video codec: ffodivxvdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Unsupported PixelFormat -1
Unsupported PixelFormat -1
Selected video codec: [ffodivxvdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4,DIVX-4/5 (VDPAU))
==========================================================================
Audio: no sound
Starting playback...
[mpeg4_vdpau @ 0xcc12c0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
Unsupported PixelFormat -1
VDec: vo config request - 1920 x 1080 (preferred colorspace: MPEG-4 Part 2 VDPAU acceleration)
VDec: using MPEG-4 Part 2 VDPAU acceleration as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1920x1080 => 1920x1080 MPEG-4 Part 2 VDPAU acceleration 
[vdpau] Failed creating VDPAU decoder: An invalid/unsupported VdpDecoderProfile value was supplied.
FATAL: Cannot initialize video driver.
Unsupported PixelFormat -1
[mpeg4_vdpau @ 0xcc12c0]VDPAU decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
Error while decoding frame!

FATAL: Could not initialize video filters (-vf) or video output (-vo).


Exiting... (End of file)

I can play the file if I don't specify the codec, but then it uses nearly 100% CPU, so I know it isn't accelerated. I've tried several other formats, and it appears that I am only able to get H264 content to work with vdpau.

Code:
./mplayer -vc help | grep vdpau

ffmpeg12vdpau ffmpeg    working   FFmpeg MPEG-1/2 (VDPAU)  [mpegvideo_vdpau]
ffwmv3vdpau ffmpeg    problems  FFmpeg WMV3/WMV9 (VDPAU)  [wmv3_vdpau]
ffvc1vdpau  ffmpeg    problems  FFmpeg WVC1 (VDPAU)  [vc1_vdpau]
ffh264vdpau ffmpeg    working   FFmpeg H.264 (VDPAU)  [h264_vdpau]
ffodivxvdpau ffmpeg    working   FFmpeg MPEG-4,DIVX-4/5 (VDPAU)  [mpeg4_vdpau]

Any suggestions?
deadlycheese is offline   Reply With Quote