View Single Post
Old 10-26-09, 12:27 AM   #14
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: Realtek LAN: Device Cannot Start

Well, Ubuntu didn't help any.

It doesn't work and I don't know if the LAN card is missing a driver or if its just not picking up the network connection. I have no idea where to look at a list of installed devices and their drivers in this OS.

I downloaded a driver but since executables don't exist and apparently installation instructions are below Linux driver programmers I have no idea what to do with it.

Right now I'm thinking about sticking my board in the computer I'm building and buying a new P45 board for my system. I'd have a worthless bottom of the barrel G41 board laying around, but I could always save it for another system.

I just hate to have to kill my system to do this.

EDIT: I'm going to try one more time to reinstall 7 on this computer and install the driver straight from gigabyte. If that doesn't work I'm going to toss the hard drive in my rig and boot up 7 with my system. If the ethernet on my board works fine then I'll just swap out the boards and order a Gigabyte P45 UD3P for my rig. This would solve a bunch of problems at once, though it would cost me a good chunk of change. I'd finally have PCI-E 2.0 and a second slot to use my 9600GT for a physx card, and I should be able to overclock my Q9550 a little better. The P35 will also allow me to overclock the E6750 in the other system, which is what I intended from the beginning.

I'll probably have to just toss XP onto a drive to test the G41 board too just to make 100% sure that its just a 7\vista driver problem and not a problem with the board. If the board is defective then I'll have to RMA it. Either way though I don't have time to wait for that now. I need to finish this system by the end of the week.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote