View Single Post
Old 11-26-09, 07:33 PM   #5
zbiggy
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 623
Default Re: Is NVreg_EnableMSI=1 finished already?

Mine is here:
Code:
  0:     492765          0          0          0    XT-PIC-XT        timer                                
  1:       2513          0          0          0    XT-PIC-XT        i8042                                
  2:          0          0          0          0    XT-PIC-XT        cascade                              
  6:          5          0          0          0    XT-PIC-XT        floppy                               
  7:      11311          0          0          0    XT-PIC-XT                                             
  8:         54          0          0          0    XT-PIC-XT        rtc0                                 
  9:          0          0          0          0    XT-PIC-XT        acpi                                 
 10:          0          0          0          0    XT-PIC-XT        ohci_hcd:usb2                        
 12:      66609          0          0          0    XT-PIC-XT        i8042                                
 14:          0          0          0          0    XT-PIC-XT        pata_amd                             
 15:      72071          0          0          0    XT-PIC-XT        pata_amd, ohci_hcd:usb1, EMU10K1     
 19:      38997          0          0       2165   PCI-MSI-edge      ahci                                 
 20:          0          0          0          0   PCI-MSI-edge      eth0                                 
 21:          0          0          0         65   PCI-MSI-edge      nvidia
I can not understand why forcedeth eth0 and ahci can use MSI perfectly and nvidia driver hangs on 3D or video use. (Also integrated IHDA on board sound uses MSI perfectly but it is disabled now to allow SB Audigy2 to work as sole audio device)

nvidia driver freezes screen after executing glxgears or any video player. Just few seconds of executon is enough to hard freeze computer.
1. First mouse cursor stops.
2. Then in GL or video window graphic mess appears.
3. Then screen flickers for few seconds.
4. After about minute screen becomes black.

X can not be terminated by Ctrl+Alt+<-
Ctrl+Alt+Del does not work. Mouse and keyboard is frozen.
Can not go back to console using Ctrl+Alt+F1
ACPI Power button on computer box does not work (usually works when mouse and keyboard is frozen).
Pressing hard reset button on computer box causes crazy effect: computer powers off for few seconds and power on again instead of immediate reboot.

Can someone of Geforce 8200 users can deny/confirm this behavior?
If I buy Geforce GT220/240 will I be able to use MSI without problems?

Here is my nvidia-bug-report log -> attachment.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (28.4 KB, 95 views)
zbiggy is offline   Reply With Quote