View Single Post
Old 12-21-09, 07:58 AM   #1
Chello
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 6
Default Xorg Failed to initialize the NVIDIA graphics device

Hallo i run Ubuntu on an Serverboard with an NPF3600 and NPG3050 and my problem is that the gfx driver didnt detect my card when its conneted to the 3050 Chipset.

lspci on NPF3600:
Code:
0000:18:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G96 [GeForce 9500 GT] (rev a1)
part of xorg.log
Code:
(--) PCI:*(0:24:0:0) 10de:0640:0000:0000 nVidia Corporation G96 [GeForce 9500 GT] rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xe0000000/26843545
6, 0xf8000000/33554432, I/O @ 0x00003000/128
(II) Dec 21 14:21:00 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 9500 GT (G96) at PCI:24:0:0 (GPU-0)
When i place the card in the 2nd pci-e 16x slot that it on the 3050, xorg fail to start:

lspci on NPF3050:
Code:
0001:58:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G96 [GeForce 9500 GT] (rev a1)
parts of xorg.log
Code:
(--) PCI:*(1:88:0:0) 10de:0640:0000:0000 nVidia Corporation G96 [GeForce 9500 GT] rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xe0000000/26843545
6, 0xf8000000/33554432, I/O @ 0x00002000/128
..
..
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) Dec 20 14:39:48 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) Dec 20 14:39:48 NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) Dec 20 14:39:48 NVIDIA(0):     enabled.
(EE) Dec 20 14:39:48 NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "wfb"
(II) UnloadModule: "fb"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
Now my q. is how to say that the card is on the 2nd chipset ?

The format like " BusID "PCI:18:0:0" " didnt include the chipset ?

I hope someone here know a solution
Chello is offline   Reply With Quote