View Single Post
Old 01-11-10, 04:46 PM   #239
Enigma2175
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 8
Default Re: VDPAU testing tool

Quote:
Originally Posted by cehoyos View Post
This is unrelated, but surprises me. What is the refresh rate of your screen?
Hmmmm, never thought to check that before but it appears that it is at 50 Hz. I am outputting through S-Video to an NTSC set, I guess that I had assumed that it was running at 60 Hz. Any attempts to change it have been futile, xrandr fails and setting the mode to 1024x768_60 in xorg.conf fails. Am I mistaken in assuming that I should be outputting at 60 Hz for NTSC?

Quote:
Originally Posted by cehoyos View Post
Since you successfully hide your MPlayer version number, could you try latest svn? I have recently committed changes that improved de-interlacing performance around 10% for me.
I will try this when I get a chance, compiling mplayer from source is not just something I can do on a whim

My current mplayer reports "MPlayer UNKNOWN-4.4.1", dpkg says it is "2:1.0-svn29964-0ubuntu3"

Quote:
Originally Posted by cehoyos View Post
Is it always this error (or the following) and how does dmesg look like? I ask because I get random numbers with pre-emptions.
I get a few different errors, with a few different behaviors. The errors with debug enabled are:

VDPAU nvidia: Error detected 0 5916
VDPAU nvidia: Error detected 0 5009
VDPAU nvidia: Error detected 0 481

Different error behaviors:

1) Screen will blank for a moment, mplayer will usually recover, Myth will sometimes recover but X display is fine.

2) Screen will blank permanently, sometimes audio will continue in the background. Restarting X will restore display.

3) Display will go an all pinkish color (under 195.x) or pixels will randomly change color and move (under 180.x and 190.x). Restarting X will not fix this problem, the machine needs to be rebooted before X will work again.

I don't know if the behaviors listed are correlated with the specific errors but I suspect that they are. When the display errors I usually get NVRM errors in the syslog, here are some sample errors:

[ 170.652293] NVRM: Xid (0002:00): 6, PE0004 <-- Normal recoverable error???
[ 382.369619] NVRM: Xid (0002:00): 13, 0004 00000000 00008297 00001348 00146214 00000005
[ 533.740558] NVRM: Xid (0002:00): 13, 0004 00000000 0000502d 00000200 00146214 0000000c
[ 546.924525] NVRM: Xid (0002:00): 6, PE0004
[ 596.991798] NVRM: Xid (0002:00): 6, PE0004
[ 606.072152] NVRM: Xid (0002:00): 8, Channel 00000004 <-- I think the display dies with a #3 type error here
[ 619.072149] NVRM: Xid (0002:00): 8, Channel 00000001
[ 628.072153] NVRM: Xid (0002:00): 8, Channel 00000001
Enigma2175 is offline   Reply With Quote