View Single Post
Old 02-07-10, 11:17 AM   #4
cormanaz
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default Re: Freeze/X lockup during VDPAU playback

Ignore previous post. I figured it out. So when I play back on mplayer, it doesn't cause a lockup, but there are problems. The console output is below, and I am uploading a copy of the file 1751_20100206013000.mpg. I tried running it with the -ni switch even though this is not an .avi file, no help.

Since the errors mention a possible codec failure, locate libavcodec shows

/usr/lib64/libavcodec.so.52.37.1


Code:
[root@mythtv recordings]# mplayer -vo vdpau 1751_20100206013000.mpg
MPlayer SVN-r29800-4.4.2 (C) 2000-2009 MPlayer Team
mplayer: could not open config files /root/.lircrc and /etc/lirc/lircrc
mplayer: No such file or directory
Failed to read LIRC config file ~/.lircrc.

Playing 1751_20100206013000.mpg.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=4113) AUDIO AAC(pid=4352) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 1
FPS seems to be: 29.970030
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)
FAAD: compressed input bitrate missing, assuming 128kbit/s!
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
Selected audio codec: [faad] afm: faad (FAAD AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
==========================================================================
AO: [pulse] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[h264 @ 0xad7840]non-existing SPS 32 referenced in buffering period
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.?% 0 0              
VO: [vdpau] 1920x1080 => 1920x1080 Planar YV12 
[h264 @ 0xad7840]non-existing SPS 15 referenced in buffering period             
[h264 @ 0xad7840]non-existing SPS 31 referenced in buffering period             
[h264 @ 0xad7840]non-existing SPS 31 referenced in buffering period             
[h264 @ 0xad7840]non-existing SPS 1 referenced in buffering period 0            
[h264 @ 0xad7840]non-existing SPS 1 referenced in buffering period 0            
A:  59.5 V:  33.3 A-V: 26.210 ct:  6.530 1966/1966 45%  4%  0.7% 0 0            
Too many video packets in the buffer: (807 in 33555374 bytes).
Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.

Too many video packets in the buffer: (807 in 33555374 bytes).
Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.
A:  59.6 V:  33.5 A-V: 26.176 ct:  6.547 1971/1971 45%  4%  0.7% 0 0            
Too many video packets in the buffer: (808 in 33632380 bytes).
Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.

Too many video packets in the buffer: (808 in 33632380 bytes).
Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.

Too many video packets in the buffer: (808 in 33632380 bytes).
Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.
[etc., until I stop the player]
cormanaz is offline   Reply With Quote