View Single Post
Old 03-24-10, 04:57 AM   #4
Barracuda_666
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
Default Re: TV out useless after debian squeeze upgrade

Hi danix,

thanks for reply!
I remeber, this was another unsuccessful try. by setting the "ConnectedMonitor" option i got the same strange behavior as Garthecho has. the mouse pointer is invisible, the tv-encoder will be detected but i got no signal at tv. If i set "HWCursor" to false i got the pointer back at least.

greetings

addition:
If i only set "CRT" at the relevant Options, the drive tries to bind the screen to "CRT-0" which fails and the monitor went blank.
PHP Code:
(**) Mar 24 12:40:00 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) Mar 24 12:40:00 NVIDIA(0): Forcing SVIDEO output
(**) Mar 24 12:40:00 NVIDIA(0): TV Standard string: "PAL-B"
(**) Mar 24 12:40:00 NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "CRT, TV-0"
(WW) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-0
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 9300 GS (G98) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--)
Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
(--) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.98.29.00.36
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 9300 GS at PCI:1:0:0:
(--)
Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0):     CRT-0
(--) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0):     NVIDIA TV Encoder (TV-0)
(--)
Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): CRT-0: 400.0 MHz maximum pixel clock
(--) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): NVIDIA TV Encoder (TV-0): 400.0 MHz maximum pixel clock
(--) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): TV encoder: NVIDIA
(**) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): TwinView enabled
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Option "UseDisplayDevice" "CRT, TV-0" converted to "CRT-0,
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0):     TV-0"
.
(
II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Assigned Display Devices: CRT-0, TV-0
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Validated modes:
(
II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0):     "CRT:1024x768+0+0,TV-0:1024x768+1024+0"
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 2048 x 768
(WW) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Unable to get display device CRT-0's EDID; cannot compute DPI
(WW) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0):     from CRT-0'
s EDID.
(==)
Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
(==)
Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Disabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(--)
Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA: Using 768.00 MB of virtual memory for indirect framebuffer
(II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA:     access.
(
II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Initialized GPU GART.
(
II) Mar 24 12:40:01 NVIDIA(0): Setting mode "CRT:1024x768+0+0,TV-0:1024x768+1024+0"
I attached the last xorg.0.log with "ConnectedMonitor" option set, if it helps.
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (12.3 KB, 95 views)
Barracuda_666 is offline   Reply With Quote