View Single Post
Old 10-26-03, 06:44 PM   #1
moebius
GeForce ti4400
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 8
Send a message via ICQ to moebius Send a message via AIM to moebius
Default TwinView XF86Config-4 problems

I'm trying to get the dual-head working on my GeForce4 ti4400 on Mandrake 9.2. I don't think i totally understand what they're trying to say with configuring the XF86Config-4 file. I get an error when trying to start X with the other screen enabled. I know the driver itself is working because when I startx i see the nvidia logo. Here i a copy of my XF86Config-4 and below that is what error I get. Some stuff is cut out that didn't really have anything to do with it. I'm using two identical LCD screens. One is hooked up to the VGA plug, the other is using the DVI.


Code:
# File generated by XFdrake.

# **********************************************************************
# Refer To The XF86Config man page for details about the format of
# this file.
# **********************************************************************

Section "Files"
    # Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together)
    # By default, Mandrake 6.0 and later now use a font server independent of
    # the X server to render fonts.
    FontPath "unix/:-1"
EndSection

Section "ServerFlags"
    #DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)
    AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse doesn't work
    #DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)
EndSection

Section "Module"
    Load "dbe" # Double-Buffering Extension
    Load "v4l" # Video for Linux
    Load "extmod"
    Load "type1"
    Load "freetype"
    Load "glx" # 3D layer
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard1"
    Driver "Keyboard"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "en_US"
    Option "XkbOptions" ""
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse1"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "IMPS/2"
    Option "Device" "/dev/usbmouse"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier "monitor1"
    VendorName "Generic"
    ModelName "Flat Panel 1280x1024"
    HorizSync 31.5-67
    VertRefresh 50-75
    
    # Sony Vaio C1(X,XS,VE,VN)?
    # 1024x480 @ 85.6 Hz, 48 kHz hsync
    ModeLine "1024x480"    65.00 1024 1032 1176 1344   480  488  494  563 -hsync -vsync
    
    # TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.
    # 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     50.00  768  832  846 1000   576  590  595  630
    
    # 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     63.07  768  800  960 1024   576  578  590  616
EndSection

Section "Device"
    Identifier "device1"
    VendorName "NVidia"
    BoardName "NVIDIA GeForce4 (generic)"
    Driver "nvidia"
    Option "DPMS"
    #Option "TwinView" "on"
    #Option "SecondMonitorHorizSync" "31.5-67"
    #Option "SecondMonitorVertRefesh" "50-60"
    #Option "MetaModes" "1024x768, 1024x768"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "screen1"
    Device "device1"
    Monitor "monitor1"
    DefaultColorDepth 24
    
    Subsection "Display"
        Depth 8
        Virtual 1280 1024
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 15
        Virtual 1280 1024
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 16
        Virtual 1280 1024
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 24
        Virtual 1280 1024
    EndSubsection
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier "layout1"
    InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
    Screen "screen1"
EndSection

And here is basically what it says when I startx.

Code:
(EE) NVIDIA(0): Failure to construct a valid mode list: no modes remaining.
(EE) NVIDIA(0): ************** Aborting **************
(EE) Screen(s) found, but none have a useable configuration.

Fatal Server Error:
no screens found
Thanks a lot for any help.
moebius is offline   Reply With Quote