View Single Post
Old 04-25-10, 06:54 PM   #1
ajchace
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Default X fails to start when configured to use Nvidia drivers

The machine in question is running Opensolaris build 134 (a.k.a "snv_134") with nvidia driver version 195.36.15. The video card is an MSI N210-MD512H; here's output from "scanpci -v":

### Begin: scanpci output ###

pci bus 0x0001 cardnum 0x00 function 0x00: vendor 0x10de device 0x0a65
nVidia Corporation GT200 [GeForce 210]
CardVendor 0x1462 card 0x2011 (Micro-Star International Co., Ltd., Card unknown)
STATUS 0x0010 COMMAND 0x0047
CLASS 0x03 0x00 0x00 REVISION 0xa2
BIST 0x00 HEADER 0x80 LATENCY 0x00 CACHE 0x08
BASE0 0xd2000000 SIZE 16777216 MEM
BASE1 0xc0000000 SIZE 268435456 MEM PREFETCHABLE
BASE3 0xd0000000 SIZE 33554432 MEM PREFETCHABLE
BASE5 0x00002000 SIZE 128 I/O
BASEROM 0x00000000 addr 0x00000000
MAX_LAT 0x00 MIN_GNT 0x00 INT_PIN 0x01 INT_LINE 0x05

pci bus 0x0001 cardnum 0x00 function 0x01: vendor 0x10de device 0x0be3
nVidia Corporation Device unknown
CardVendor 0x1462 card 0x2011 (Micro-Star International Co., Ltd., Card unknown)
STATUS 0x0010 COMMAND 0x0046
CLASS 0x04 0x03 0x00 REVISION 0xa1
BIST 0x00 HEADER 0x80 LATENCY 0x00 CACHE 0x08
BASE0 0xd3000000 SIZE 16384 MEM
BASEROM 0x00000000 addr 0x00000000
MAX_LAT 0x00 MIN_GNT 0x00 INT_PIN 0x01 INT_LINE 0x05

### End: scanpci output ###

Here's the last part of "/var/log/Xorg.0.log".

### Begin: Xorg.0.log ###

(**) Apr 25 18:11:25 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) Apr 25 18:11:25 NVIDIA(0): Ignoring EDIDs
(II) Apr 25 18:11:25 NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) Apr 25 18:11:25 NVIDIA(0): enabled.
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(GPU-0): Not probing EDID on CRT-1.
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 210 (GT218) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Memory: 1048576 kBytes
(--) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): VideoBIOS: 70.18.2d.00.04
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 210 at PCI:1:0:0:
(--) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): CRT-1
(--) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): CRT-1: 400.0 MHz maximum pixel clock
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-1
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Validated modes:
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): "1280x1024"
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): "1024x768"
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): "800x600"
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 1024
(WW) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Unable to get display device CRT-1's EDID; cannot compute DPI
(WW) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): from CRT-1's EDID.
(==) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
(==) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Enabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA: Reserving 768.00 MB of virtual memory for indirect framebuffer
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA: access.
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Initialized GPU GART.
(II) Apr 25 18:11:38 NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024"
(II) Loading extension NV-GLX
(EE) Apr 25 18:11:48 NVIDIA(0): WAIT: (E, 0, 0x857d, 0)

### End: Xorg.0.log ###

I've seen several threads for Linux that seem to say that "wait()" indicates that this card isn't supported by this driver, but I haven't seen any posts about Solaris. According to the README for 195.36.15, this card should be supported.

I've attached a bug reported generated with Sun's "nvidia-SunOS-bug-report.sh" script.
Attached Files
File Type: gz nvidia-opensolaris-bug-report.log.gz (25.7 KB, 292 views)
ajchace is offline   Reply With Quote