View Single Post
Old 04-29-10, 02:06 PM   #1
luxr
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default Dual Monitor Resolution not match

Hi, i use slackware 13.0 64bit.

i have 2 monitor 1st monitor is samsung syncmaster 943snx series and the 2nd monitor is samsung syncmaster 943 series.

I have install driver from Nvidia site (NVIDIA-Linux-x86_64-195.36.15-pkg2.run).

On the nvidia-xconfig > x server display configuration have 2 option detect 1st is CRT-0(CRT-0 on GPU-0) and 2nd is Samsung SyncMaster (CRT-1 on GPU-0).

when the 1st monitor i put in DVI. why the native resolution only available on the 2nd monitor?

this is my xorg.conf had i made :

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 1.0 (buildmeister@builder58) Fri Mar 12 02:13:46 PST 2010

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder58) Fri Mar 12 02:12:40 PST 2010

Section "ServerLayout"
# Removed Option "Xinerama" "CRT-1"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/misc/:unscaled"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/Speedo/"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/cyrillic/"
FontPath "/usr/lib64/X11/fonts/TTF/"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: xconfig, VertRefresh source: xconfig
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "CRT-0"
HorizSync 30.0 - 81.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "modeline" "1360x768_60.00 84.75 1432 1360 1568 1776 768 771 781 798 -hsync +vsync"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: xconfig, VertRefresh source: xconfig
Identifier "Monitor1"
VendorName "Samsung"
ModelName "Samsung SyncMaster"
HorizSync 28.0 - 33.0
VertRefresh 43.0 - 72.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9400 GT"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9400 GT"
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
# Removed Option "TwinView" "True"
# Removed Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-1"
Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +0+0, CRT-1: 1360x768 +0+768"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection



Any Suggestion?
luxr is offline   Reply With Quote