View Single Post
Old 07-16-10, 03:32 AM   #3
Karl234
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default Re: 256.35 and Dell e6410 extern Display

Perhaps my first post was not clear.

I run my E6410 in my office with an external Display witch is connected via a DisplayPort to HDMI Adapter. Driver 195.36.31 detect this Display fine. The Metamodes are used to switch by default to the external Display if it is connected. If the external Display is disconnected the notebook display is used. Switching Metamode does work as it should with 195.36.31.

With Driver 256.35 the external Display doesn't get detected at all.

In my first post I attached only the correct log file, which might be a bit misleading.

Here is the relevant Part from 256.35

Code:
[  1846.652] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[  1846.652] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[  1846.652] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[  1846.652] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[  1846.652] (**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "1"
[  1846.652] (**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "DFP-3: null , DFP-0: 1920x1200 +0 +0;DFP-3: 1440x900 +0+0, DFP-0: null;  DFP-3: 1440x900 +0+0, DFP-0: 1920x1080 +0 +0;  DFP-3: 1280x800 +0+0, DFP-0: 1024x768 +0 +0; DFP-3: 1024x768 , DFP-0: 1024x768 +0 +0"
[  1846.652] (**) NVIDIA(0): Option "Coolbits" "1"
[  1846.652] (**) NVIDIA(0): Option "ModeDebug" "true"
[  1846.652] (**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
[  1847.778] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU NVS 3100M (GT218) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[  1847.778] (--) NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
[  1847.778] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 70.18.53.00.04
[  1847.778] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[  1847.778] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[  1847.778] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on NVS 3100M at PCI:1:0:0:
[  1847.778] (--) NVIDIA(0):     LGD (DFP-3)
[  1847.778] (--) NVIDIA(0): LGD (DFP-3): 480.0 MHz maximum pixel clock
[  1847.778] (--) NVIDIA(0): LGD (DFP-3): Internal DisplayPort
and here for 195.36.31:

Code:
[    11.702] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    11.702] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[    11.702] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[    11.702] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    11.702] (**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "1"
[    11.702] (**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "DFP-3: null , DFP-0: 1920x1200 +0 +0;DFP-3: 1440x900 +0+0, DFP-0: null;  DFP-3: 1440x900 +0+0, DFP-0: 1920x1080 +0 +0;  DFP-3: 1280x800 +0+0, DFP-0: 1024x768 +0 +0; DFP-3: 1024x768 , DFP-0: 1024x768 +0 +0"
[    11.702] (**) NVIDIA(0): Option "Coolbits" "1"
[    11.702] (**) NVIDIA(0): Option "ModeDebug" "true"
[    11.702] (**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
[    12.820] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU NVS 3100M (GT218) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[    12.820] (--) NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
[    12.820] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 70.18.53.00.04
[    12.820] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[    12.820] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[    12.820] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on NVS 3100M at PCI:1:0:0:
[    12.820] (--) NVIDIA(0):     Samsung SyncMaster (DFP-0)
[    12.820] (--) NVIDIA(0):     LGD (DFP-3)
[    12.820] (--) NVIDIA(0): Samsung SyncMaster (DFP-0): 165.0 MHz maximum pixel clock
[    12.820] (--) NVIDIA(0): Samsung SyncMaster (DFP-0): Internal Single Link TMDS
So with 195.36.31 DFP-0 get detected, with 256.35 DFP-0 its not detected.


Please find the full 256.35 Log attached .
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report-256.35.log.gz (99.3 KB, 92 views)
File Type: gz nvidia-bug-report-195.36.31.log.gz (117.1 KB, 98 views)
Karl234 is offline   Reply With Quote