View Single Post
Old 08-09-10, 08:51 PM   #1
cdysthe
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Default Checking if vdpau is working on Linux using SMPlayer

Hi,

I am running SMPlayer Version: 0.6.9 (SVN r3447) Using MPlayer SVN r31722 on Linux Mint 9 x64. My laptop has a nvidia 9300GM graphics card and I have the latest driver from nvidia installed. I have SMPlayer set to use vdpau. How do I know that vdpay is actually woring? I do not know if it helps, but this is part of a typical log when playing video:


Forced video codec: ffh264vdpau
Forced video codec: ffmpeg12vdpau
Forced video codec: ffwmv3vdpau
Forced video codec: ffvc1vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
================================================== ========================
ID_VIDEO_CODEC=ffh264
================================================== ========================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
[ac3 @ 0xc28a00]frame sync error
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
ID_AUDIO_BITRATE=448000
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
================================================== ========================
AO: [pulse] 48000Hz 2ch floatle (4 bytes per sample)
ID_AUDIO_CODEC=ffac3
[Mixer] No hardware mixing, inserting volume filter.
Starting playback...
Movie-Aspect is 1.76:1 - prescaling to correct movie aspect.
ID_VIDEO_ASPECT=1.7647
VO: [vdpau] 1920x1088 => 1920x1088 Planar YV12
cdysthe is offline   Reply With Quote