View Single Post
Old 08-25-10, 09:16 AM   #13
randomas
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
Default Re: asus ul30vt hybrid graphics nvidia g210m card not found

Ok I finally got this to work!!!
Thanks for the bios setup info that helped allot!

At first I tried the sata> compatible option in bios and installed nvidia drivers and kept getting the following errors:
from xorg.0.log:
(EE) Aug 25 11:31:17 NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device PCI:1:0:0.
(EE) Aug 25 11:31:17 NVIDIA(0): Please check your system's kernel log for additional error
(EE) Aug 25 11:31:17 NVIDIA(0): messages and refer to Chapter 8: Common Problems in the
(EE) Aug 25 11:31:17 NVIDIA(0): README for additional information.
(EE) Aug 25 11:31:17 NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!

and

from kernel.log:
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.308613] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.308936] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:868)
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.308941] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.588313] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.588629] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:868)
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.588635] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.851306] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.851627] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:868)
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 17.851633] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 18.112115] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 18.112435] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:868)
Aug 25 11:31:17 sabertooth kernel: [ 18.112441] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
Aug 25 11:31:18 sabertooth kernel: [ 18.372295] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
Aug 25 11:31:18 sabertooth kernel: [ 18.372621] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:868)
Aug 25 11:31:18 sabertooth kernel: [ 18.372627] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
Aug 25 11:31:18 sabertooth kernel: [ 18.633543] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
Aug 25 11:31:18 sabertooth kernel: [ 18.633867] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:868)
Aug 25 11:31:18 sabertooth kernel: [ 18.633873] NVRM: rm_init_adapter(0) failed

If you are getting these errors on this hardware (ul30vt in my case) it's most probably due to a bios issue.
I had bios version 203 I updated my bios to 210 and now the nvidia drivers are working.

Thanks for the help!
randomas is offline   Reply With Quote