View Single Post
Old 09-02-10, 08:52 AM   #1
lgolebio
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 15
Default Tearing in every video player when composite enabled

Hi
As anyone knows there is a problem with tearing when composite is enabled. When I disable it in xorg.conf, video tearing is gone in 100%. The problem is that I want to have it enabled.

I tried almost every solution found on this forum, but still, the problem appears. Please can anybody help me with that ? Or maybe it is impossible to get rid of tearing when composite is enabled. And also, I'm not using compiz, just metacity with effects.

Here is my xorg.conf
Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 256.53  (buildmeister@builder101)  Fri Aug 27 21:34:01 PDT 2010

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
Code:
[lukasz@xpsm1530 ~]$ lspci |grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G84 [GeForce 8600M GT] (rev a1)
I'm using archlinux with kernel 2.6.35 and nvidia nvidia 256.53-1
lgolebio is offline   Reply With Quote