View Single Post
Old 10-03-10, 10:48 AM   #9
Guilo19
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 15
Default Re: vdpau slowness with 260.19.06

I am also experiencing issues with this version.

Here is my regular qvdpautest report :

Code:
qvdpautest 0.5.1
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T8100  @ 2.10GHz
NVIDIA GPU GeForce 8400M GT (G86M) at PCI:1:0:0 (GPU-0)

VDPAU API version : 1
VDPAU implementation : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  260.19.06  Mon Sep 13 04:58:44 PDT 2010

SURFACE GET BITS: 562.978 M/s
SURFACE PUT BITS: 661.157 M/s

MPEG DECODING (1920x1080): 72 frames/s
MPEG DECODING (1280x720): 147 frames/s
H264 DECODING (1920x1080): 41 frames/s
H264 DECODING (1280x720): 91 frames/s
VC1 DECODING (1440x1080): 106 frames/s

MIXER WEAVE (1920x1080): 344 frames/s
MIXER BOB (1920x1080): 457 fields/s
MIXER TEMPORAL (1920x1080): 122 fields/s
MIXER TEMPORAL + IVTC (1920x1080): 78 fields/s
MIXER TEMPORAL + SKIP_CHROMA (1920x1080): 170 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL (1920x1080): 37 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL + IVTC (1920x1080): 29 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL + SKIP_CHROMA (1920x1080): 41 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL (720x576 video to 1920x1080 display): 135 fields/s

MULTITHREADED MPEG DECODING (1920x1080): 63 frames/s
MULTITHREADED MIXER TEMPORAL (1920x1080): 118 fields/s
But after a while using my computer, I don't know maybe a few hours, here is what happens :

Code:
qvdpautest 0.5.1
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T8100  @ 2.10GHz
NVIDIA GPU GeForce 8400M GT (G86M) at PCI:1:0:0 (GPU-0)

VDPAU API version : 1
VDPAU implementation : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  260.19.06  Mon Sep 13 04:58:44 PDT 2010

SURFACE GET BITS: 597.53 M/s
SURFACE PUT BITS: 545.801 M/s

MPEG DECODING (1920x1080): 38 frames/s
MPEG DECODING (1280x720): 84 frames/s
H264 DECODING (1920x1080): 16 frames/s
H264 DECODING (1280x720): 35 frames/s
VC1 DECODING (1440x1080): 46 frames/s

MIXER WEAVE (1920x1080): 341 frames/s
MIXER BOB (1920x1080): 442 fields/s
MIXER TEMPORAL (1920x1080): 121 fields/s
MIXER TEMPORAL + IVTC (1920x1080): 76 fields/s
MIXER TEMPORAL + SKIP_CHROMA (1920x1080): 163 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL (1920x1080): 37 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL + IVTC (1920x1080): 30 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL + SKIP_CHROMA (1920x1080): 41 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL (720x576 video to 1920x1080 display): 135 fields/s

MULTITHREADED MPEG DECODING (1920x1080): 37 frames/s
MULTITHREADED MIXER TEMPORAL (1920x1080): 120 fields/s
1080p is not playable anymore in H264. I have to kill X for everything to work again.

I am on Kubuntu 10.04. Is there a way to know if some other applications are using vdpau ?

Note : both tests are done without compositing of course
Guilo19 is offline   Reply With Quote