View Single Post
Old 10-06-10, 09:55 AM   #1
gastverh
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 36
Default TV-Out doesn't work any more

Hello,
I am working with Linux Fedora 13 and kernel:
Code:
[gastonv@gastonv ~]$ uname -a
Linux gastonv 2.6.34.7-56.fc13.i686.PAE #1 SMP Wed Sep 15 03:27:15 UTC 2010 i686 i686 i386 GNU/Linux
My video/graphical card is a nVidia GeForce FX5200:
Code:
[gastonv@gastonv ~]$ lspci -v | grep nVidia
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
With FC13 was both nouveau and nv nvidia drivers installed:
Code:
[gastonv@gastonv ~]$ yum list installed | grep xorg-x11-dr
xorg-x11-drivers.i686                7.3-14.fc13                 @fedora 
xorg-x11-drv-nouveau.i686            1:0.0.16-8.20100423git13c1043.fc13
xorg-x11-drv-nv.i686                 2.1.15-5.fc13               @fedora
Until 2 weeks ago, I could use TV-Out successfully, but, on a certain day, by starting up, I saw that Twinview doesn't work any more because of with controlling with xrandr, the TV was disconnected. Why? I don't know, I did not changed something of my configuration and of the connection cables, because until then it was all right.
Code:
[gastonv@gastonv ~]$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1280 x 800, maximum 4096 x 4096
VGA-1 connected 1280x800+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 410mm x 256mm
   1440x900       60.0 +   75.0  
   1280x1024      75.0     60.0  
   1280x960       60.0  
   1280x800       59.8* 
   1152x864       75.0  
   1152x720       60.0  
   1024x768       75.1     60.0  
   832x624        74.6  
   800x600        75.0     60.3  
   640x480        75.0     60.0  
   720x400        70.1  
VGA-2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
TV-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
When it was working, xrandr gave the following output:
Code:
[gastonv@gastonv ~]$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 2160 x 900, maximum 4096 x 4096
VGA-1 connected 1440x900+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 410mm x 256mm
   1440x900       60.0*+   75.0  
   1280x1024      75.0     60.0  
   1280x960       60.0  
   1280x800       59.8  
   1152x864       75.0  
   1152x720       60.0  
   1024x768       75.1     60.0  
   832x624        74.6  
   800x600        75.0     60.3  
   640x480        75.0     60.0  
   720x400        70.1  
VGA-2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
TV-1 connected 720x576+1440+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
   720x576        50.0*+
   1024x768       50.0  
   800x600        50.0  
   720x480        50.0  
   640x480        50.0  
   400x300       100.0  
   320x240       100.0  
   320x200       100.0
I have searched and tried many things, e.g. as a direct connection with the TV, but without result.
Please, what can be a reason why it doesn't work any more?
Many thanks in advance for each answer.
Greetings
Gaston Verhulst.
gastverh is offline   Reply With Quote