View Single Post
Old 10-16-10, 01:13 AM   #3
yura_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Default Re: Linux, Laptop, GeForce 8600M GT, dual-head nvidia and two external monitors

OK, today I have tried the latest available nv drivers (260.19.12) and results are the same. Can some one from nvdia side shed a little bit of light on my problem.

In case my setup contradicts with some drivers architecture and/or it is too much efforts should be placed for drivers' fix/improvement, I can understand and accept it.

Here is a few more technical information that I found, it looks like even I specificly say that I don't want to use the DFP-0, it is still in use by default, thus DFP-1 cannot be enabled.

How can I specify to nvidia drivers do not use DFP-0 during of module load, is there any specific parameters for that that I can use in modprobe configuration?

Here is a part of my Xorg.0.log:

(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "1"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0, DFP-1: nvidia-auto-select +1920+0"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0, DFP-1"
(**) NVIDIA(0): Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP-0"
(**) Oct 13 20:27:47 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) Oct 13 20:27:47 NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) Oct 13 20:27:47 NVIDIA(0): enabled.
(II) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 8600M GT (G84) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): VideoBIOS: 60.84.69.00.29
(II) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 8600M GT at PCI:1:0:0
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): DELL E248WFP (CRT-0)
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): DELL E248WFP (DFP-1)
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): DELL E248WFP (CRT-0): 400.0 MHz maximum pixel clock
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): DELL E248WFP (DFP-1): 165.0 MHz maximum pixel clock
(--) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): DELL E248WFP (DFP-1): Internal Single Link TMDS
(**) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): TwinView enabled
(II) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Display Devices found referenced in MetaMode: CRT-0, DFP-1
(II) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Assigned Display Devices: CRT-0, DFP-1
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): The requested configuration of display devices (CRT-0, DFP-1)
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): in MetaMode
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): "CRT:nvidia-auto-select+0+0,DFP-1:nvidia-auto-select+1920+0"
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): is not supported on this GPU; none is recommended,
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): instead.
(WW) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0):
(WW) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Unable to validate any modes; falling back to the default mode
(WW) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): "nvidia-auto-select".
(WW) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0):
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): The requested configuration of display devices (CRT-0, DFP-1)
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): in MetaMode "nvidia-auto-select" is not supported on this
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): GPU; none is recommended, instead.
(EE) Oct 13 20:27:48 NVIDIA(0): Unable to use default mode "nvidia-auto-select".
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "wfb"
(II) UnloadModule: "fb"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
....
yura_k is offline   Reply With Quote