View Single Post
Old 10-20-10, 12:37 AM   #7
zchronos
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 12
Default Re: [Bug] X-server hangs when switch VDPAU video to fullscreen

Hello!

In my case something goes wrong:

Sometimes when I use Mplayer or SMPlayer with VDPAU, the video in fullscreen change of color, repeat, sometimes...

I would like to specify that I have uncommented the line in my configuration mplayer (/etc/mplayer/mplayer.conf)

Code:
# Specify vdpau codecs when using -vo vdpau.
#[vo.vdpau]
vc=ffmpeg12vdpau,ffwmv3vdpau,ffvc1vdpau,ffh264vdpau,ffodivxvdpau,
When open the video the log is:

Code:
mplayer \[Yousei-raws\]\ To\ Aru\ Kagaku\ no\ Railgun\ 02\ \[BDrip\ 1920x1080\ x264\ FLAC\].mkv > archivolog.log
----------
MPlayer dev-SVN-r31930-4.5-openSUSE Linux 11.3 (x86_64)-Packman (C) 2000-2010 MPlayer Team
Playing [Yousei-raws] To Aru Kagaku no Railgun 02 [BDrip 1920x1080 x264 FLAC].mkv.
libavformat file format detected.
[lavf] stream 0: video (h264), -vid 0, BDrip by Yousei
[lavf] stream 1: audio (flac), -aid 0, -alang jpn, LPCM -> flac
VIDEO:  [H264]  1920x1080  0bpp  24.000 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
==========================================================================
Forced video codec: ffmpeg12vdpau
Forced video codec: ffwmv3vdpau
Forced video codec: ffvc1vdpau
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 0.0 kbit/0.00% (ratio: 0->192000)
Selected audio codec: [ffflac] afm: ffmpeg (FFmpeg FLAC audio)
==========================================================================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1920x1080 => 1920x1080 H.264 VDPAU acceleration 
[VD_FFMPEG] XVMC-accelerated MPEG-2.
A:   0.3 V:   0.0 A-V:  0.341 ct:  0.000   0/  0 ??% ??% ??,?% 2 0 
A:   0.6 V:   0.0 A-V:  0.516 ct:  0.017   0/  0 ??% ??% ??,?% 3 0 
A:   0.6 V:   0.1 A-V:  0.484 ct:  0.032   0/  0 ??% ??% ??,?% 4 0 
A:   0.5 V:   0.1 A-V:  0.361 ct:  0.038   0/  0 ??% ??% ??,?% 5 0 
A:   0.5 V:   0.2 A-V:  0.378 ct:  0.042   0/  0 ??% ??% ??,?% 6 0 
A:   0.6 V:   0.2 A-V:  0.342 ct:  0.047   0/  0 ??% ??% ??,?% 6 0 
A:   0.6 V:   0.2 A-V:  0.346 ct:  0.051   0/  0 ??% ??% ??,?% 7 0 
A:   0.6 V:   0.3 A-V:  0.306 ct:  0.054   0/  0 ??% ??% ??,?% 8 0 
A:   0.6 V:   0.3 A-V:  0.277 ct:  0.057   0/  0 ??% ??% ??,?% 9 0 
A:   0.7 V:   0.4 A-V:  0.296 ct:  0.060   0/  0 ??% ??% ??,?% 10 0 
A:   0.7 V:   0.4 A-V:  0.257 ct:  0.063   0/  0 ??% ??% ??,?% 11 0 
A:   0.7 V:   0.5 A-V:  0.227 ct:  0.065   0/  0 ??% ??% ??,?% 11 0 
A:   0.7 V:   0.5 A-V:  0.246 ct:  0.067   0/  0 ??% ??% ??,?% 12 0 
A:   0.7 V:   0.5 A-V:  0.204 ct:  0.069   0/  0 122% 54%  3.5% 13 0 
A:   0.8 V:   0.6 A-V:  0.176 ct:  0.071   0/  0 113% 52%  3.2% 14 0 
A:   0.8 V:   0.6 A-V:  0.192 ct:  0.072   0/  0 107% 56%  3.0% 14 0 
A:   0.8 V:   0.7 A-V:  0.152 ct:  0.073   0/  0 101% 53%  2.9% 15 0 
A:   0.8 V:   0.7 A-V:  0.125 ct:  0.075   0/  0 95% 52%  2.7% 15 0 
A:   0.8 V:   0.8 A-V:  0.097 ct:  0.076   0/  0 91% 49%  2.5% 16 0 
A:   0.9 V:   0.8 A-V:  0.115 ct:  0.077   0/  0 89% 51%  2.4% 16 0 
A:   0.9 V:   0.8 A-V:  0.074 ct:  0.078   0/  0 84% 49%  2.3% 17 0 
A:   0.9 V:   0.9 A-V:  0.045 ct:  0.078   0/  0 80% 48%  2.2% 17 0 
A:   1.0 V:   0.9 A-V:  0.063 ct:  0.079   0/  0 78% 51%  2.1% 17 0 
A:   1.0 V:   1.0 A-V:  0.022 ct:  0.080   0/  0 75% 49%  2.0% 17 0 
A:   1.0 V:   1.0 A-V:  0.039 ct:  0.084   0/  0 72% 52%  1.9% 17 0 
A:   1.0 V:   1.0 A-V:  0.002 ct:  0.084   0/  0 69% 50%  1.9% 17 0 
A:   1.1 V:   1.1 A-V:  0.002 ct:  0.084   0/  0 66% 48%  1.8% 17 0 
A:   1.1 V:   1.1 A-V:  0.002 ct:  0.084   0/  0 64% 46%  1.7% 17 0 
A:   1.2 V:   1.2 A-V:  0.001 ct:  0.084   0/  0 61% 45%  1.7% 17 0 
A:   1.2 V:   1.2 A-V:  0.001 ct:  0.084   0/  0 59% 43%  1.6% 17 0 
A:   1.3 V:   1.3 A-V:  0.001 ct:  0.084   0/  0 57% 42%  1.6% 17 0 

Exiting... (Quit)
NOTE: In VLC (with VDPAU), this does not happen, the video works fine even in fullscreen, the bug only appears with mplayer or SMPlayer.


Another thing that is strange in:

Nvidia Control Panel > X Screen 0 > X Server Color Correction

The "Brightess", "Contrast" and "Gamma" always returns to default configuration, does not display the values previously stored.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (53.4 KB, 63 views)
zchronos is offline   Reply With Quote