View Single Post
Old 11-21-03, 01:30 PM   #1
Michel
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 14
Default stability problems

Hey,

ok instead of complaining I'll hope I can finally make my Xserver/nvidia stable. I think it's the nvidia-driver.. but it copuld be something else.

I have some stuff about changing irq, dropping agp, .... but I hope you can notice something that I can do with the following info..:

in short: have an k7vza ECS motherboard with VT8363, .. chipsets. My nvidia-card has his own irq (=11). Since I read something about weak drive strength of via chipsets (but was on another motherboard I believe), I dropped agp from 4x to 2x.

Still have Xserver freezes about every 2 days.
I browse a lot, but think this occurs mostly when I'm browsing the internet and while loading or scrolling my Xserver just freezes. I can only move my mousepointer. Ohh, I'm using Mandrake 9.1 with 2.4.21-kernel. I compiled the nvidia-drivers against the kernel-sources. ( I esperience teh lockups in different window-managers if that gives some extra info)

So, for some proc-info:

-----------
cat /proc/pci:


PCI devices found:
Bus 0, device 0, function 0:
Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133] (rev 2).
Master Capable. Latency=32.
Prefetchable 32 bit memory at 0xd8000000 [0xdbffffff].
Bus 0, device 1, function 0:
PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133 AGP] (rev 0).
Master Capable. No bursts. Min Gnt=12.
Bus 0, device 7, function 0:
ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super South] (rev 64).
Bus 0, device 7, function 1:
IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586B PIPC Bus Master IDE (rev 6).
Master Capable. Latency=32.
I/O at 0xd000 [0xd00f].
Bus 0, device 7, function 2:
USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 22).
IRQ 9.
Master Capable. Latency=32.
I/O at 0xd400 [0xd41f].
Bus 0, device 7, function 3:
USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (#2) (rev 22).
IRQ 9.
Master Capable. Latency=32.
I/O at 0xd800 [0xd81f].
Bus 0, device 7, function 4:
Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI] (rev 64).
IRQ 11.
Bus 0, device 7, function 5:
Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT82C686 AC97 Audio Controller (rev 80).
IRQ 10.
I/O at 0xdc00 [0xdcff].
I/O at 0xe000 [0xe003].
I/O at 0xe400 [0xe403].
Bus 0, device 10, function 0:
Communication controller: PCI device 14f1:1085 (Conexant) (rev 8).
IRQ 5.
Master Capable. Latency=32.
Non-prefetchable 32 bit memory at 0xde000000 [0xde00ffff].
I/O at 0xec00 [0xec07].
Bus 1, device 0, function 0:
VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX] (rev 161).
IRQ 11.
Master Capable. Latency=248. Min Gnt=5.Max Lat=1.
Non-prefetchable 32 bit memory at 0xdc000000 [0xdcffffff].
Prefetchable 32 bit memory at 0xd0000000 [0xd7ffffff].

-------------------
cat /proc/driver/nvidia/agp/status

Status: Enabled
Driver: AGPGART
AGP Rate: 2x
Fast Writes: Disabled
SBA: Disabled

------------

cat /proc/driver/nvidia/agp/host-bridge

Host Bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133]
Fast Writes: Not Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000207:0x00000102

---------------
cat /proc/driver/nvidia/agp/card

Fast Writes: Supported
SBA: Not Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000017:0x1f000102

--->btw card and hostbridge have opposite values of Fast Writes and SBA..SO I can't use those options at all???or can I???
---------------
cat /proc/drivers/nvidia/cards/0

Model: GeForce2 MX/MX 400
IRQ: 11
Video BIOS: 03.11.00.18.00
Card Type: AGP

------------

Well I hope this gives you enough info. I hope someone can give me some recommendations.

Thanks
Michel is offline   Reply With Quote