View Single Post
Old 01-08-11, 09:44 AM   #105
Zem
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
Default Re: Linux backlight driver

Quote:
Originally Posted by guillaumezin View Post
I change a bit the procedure, could you try again (I edited my previous post)? The commands enable a tracer that logs any read or write to registers to the /sys/kernel/debug/tracing/trace_pipe file. But modules need to be reloaded after enabling the tracing mechanism. Writing to the /sys/kernel/debug/tracing/trace_marker file permits to add command to the trace file.

Thank you.

Guillaume
Ok, this time it worked :
Code:
VERSION 20070824
PCIDEV 0000 80860044 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 0008 80860045 28 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 pcieport
PCIDEV 00d0 80863b3c 10 e8e08000 0 0 0 0 0 0 400 0 0 0 0 0 0 ehci_hcd
PCIDEV 00d8 80863b56 2f e8e00004 0 0 0 0 0 0 4000 0 0 0 0 0 0 HDA Intel
PCIDEV 00e0 80863b42 29 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 pcieport
PCIDEV 00e1 80863b44 2a 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 pcieport
PCIDEV 00e2 80863b46 2b 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 pcieport
PCIDEV 00e5 80863b4c 2c 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 pcieport
PCIDEV 00e8 80863b34 17 e8e07000 0 0 0 0 0 0 400 0 0 0 0 0 0 ehci_hcd
PCIDEV 00f0 80862448 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 00f8 80863b03 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 00fa 80863b2f 2e e071 e061 e051 e041 e021 e8e06000 0 8 4 8 4 20 800 0 ahci
PCIDEV 00fb 80863b30 4 e8e05004 0 0 0 e001 0 0 100 0 0 0 20 0 0 
PCIDEV 00fe 80863b32 12 e8e04004 0 0 0 0 0 0 1000 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 0100 10de0a2b 10 e2000000 d000000c 0 e000000c 0 d001 e3000002 1000000 10000000 0 2000000 0 80 80000 nvidia
PCIDEV 0101 10de0be2 10 e3080000 0 0 0 0 0 0 4000 0 0 0 0 0 0 HDA Intel
PCIDEV 0200 168c002b 10 e7a00004 0 0 0 0 0 0 10000 0 0 0 0 0 0 ath9k
PCIDEV 0300 1180e822 11 e6603000 0 0 0 0 0 0 100 0 0 0 0 0 0 sdhci-pci
PCIDEV 0301 1180e230 4 e6602000 0 0 0 0 0 0 100 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 0303 1180e832 10 e6601000 0 0 0 0 0 0 800 0 0 0 0 0 0 firewire_ohci
PCIDEV 0304 1180e822 13 e6600000 0 0 0 0 0 0 100 0 0 0 0 0 0 sdhci-pci
PCIDEV 0400 11ab4380 2d e5220004 0 a001 0 0 0 e5200000 4000 0 100 0 0 0 20000 sky2
PCIDEV 3f00 80862c62 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 3f01 80862d01 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 3f10 80862d10 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 3f11 80862d11 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 3f12 80862d12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
PCIDEV 3f13 80862d13 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
MARK 19.935580 Starting
UNMAP 19.950677 -1 0x0 0
MARK 19.951211 Inserting nvidia
MARK 19.959408 Inserting nvidiabl
MAP 19.961049 1 0xe261c084 0xffffc900050b6084 0x4 0x0 0
R 4 19.961395 1 0xe261c084 0x40ada 0x0 0
W 4 19.961397 1 0xe261c084 0x80040834 0x0 0
MAP 20.005131 2 0xd0000000 0xffffc90005094000 0x1000 0x0 0
MAP 20.047344 3 0xd0001000 0xffffc900050a6000 0x1000 0x0 0
R 4 31.206705 1 0xe261c084 0x4001fd82 0x0 0
W 4 31.306011 1 0xe261c084 0x80016693 0x0 0
R 4 31.307292 1 0xe261c084 0x16693 0x0 0
MAP 33.232282 4 0xd0003000 0xffffc900050aa000 0x1000 0x0 0
MAP 33.232403 5 0xd0004000 0xffffc900050ae000 0x1000 0x0 0
UNMAP 33.413486 4 0x0 0
UNMAP 33.413580 5 0x0 0
MAP 33.431884 6 0xd0003000 0xffffc900050aa000 0x1000 0x0 0
MAP 33.432005 7 0xd0004000 0xffffc900050ae000 0x1000 0x0 0
R 4 37.356923 1 0xe261c084 0x4001fd82 0x0 0
R 4 37.461901 1 0xe261c084 0x4001fd82 0x0 0
UNMAP 59.811246 3 0x0 0
MAP 59.982268 8 0xd0001000 0xffffc900050a6000 0x1000 0x0 0
UNMAP 60.041018 6 0x0 0
UNMAP 60.041118 7 0x0 0
MAP 60.055150 9 0xd0003000 0xffffc900050aa000 0x1000 0x0 0
MAP 60.055277 10 0xd0004000 0xffffc900050ae000 0x1000 0x0 0
MARK 125.687924 playing with the backlight
R 4 161.646870 1 0xe261c084 0x4001fd82 0x0 0
R 4 161.654654 1 0xe261c084 0x4001fd82 0x0 0
W 4 161.660450 1 0xe261c084 0x8001d639 0x0 0
R 4 162.031484 1 0xe261c084 0x1d639 0x0 0
R 4 162.038045 1 0xe261c084 0x1d639 0x0 0
W 4 162.043371 1 0xe261c084 0x8001b4bb 0x0 0
R 4 163.897700 1 0xe261c084 0x1b4bb 0x0 0
R 4 163.904405 1 0xe261c084 0x1b4bb 0x0 0
W 4 163.909848 1 0xe261c084 0x8001cec8 0x0 0
MARK 176.580983 break backlight register
R 4 246.255938 1 0xe261c084 0x4001fd82 0x0 0
Anyway, I noticed I have this problem only with Desktop Effects enabled (kwin), or if I play a video in mplayer using VDPAU; maybe this can help.
Zem is offline   Reply With Quote