View Single Post
Old 01-25-11, 09:26 PM   #1
Technoholic
Registered User
 
Technoholic's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Under your chair
Posts: 1,729
Send a message via MSN to Technoholic
Default Microsoft MN-700

The router is actually wireless router. I can set it to only router, wireless access point, or wireless router.

Right now, it's set as wireless router. I only have two PS3 connected by wire, two videophones, and the rest are for laptops connected to wireless only. When nobody is home, I was the only one with the laptop. I tested my speed using comcast.speedtest.net, Iand the result is approximately 8Mbps, wired using PS3, wireless using laptop. Both the same result. For some reason, I called Comcast and had them to upgrade my service to Blast Internet which is 20 Mbps, and next two days, I still get the same result.

I contacted Comcast again, they asked me to connect my laptop directly to the modem, and bam! I get 20 Mbps at one point and over 15Mbps consistently. But using MN700 wireless router, the Mbps gets killed down to 8Mbps.

Are there anything I should change in the router settings? I'm a rook when it comes to networking.

I know, my wireless router is outdated, it's from 2007... would it be really worth it to get a newer wireless router? I was told Linksys works the best for wireless router.
__________________
[MY PC]
-- 3DMarkVantage: H7522
-- Q9450 @ 3.2GHZ 1.15V | THERMALRIGHT TRUE BLACK ULTRA-120 | DFI LANPARTY DK P45-T2RS | 4GB G.SKILL DDR2-1000
-- EVGA 280GTX | SAMSUNG 225BW | X-FI XTREMEGAMER FPS | Z-5300e | Z-2300 | 250GB SEAGATE | RAZER LACHESIS
-- 320GB WESTERNDIGITAL | TAGAN 700W | G15 rev. 2 | NINE HUNDRED | VISTA HOME PREMIUM
-- no longer own this system

[MY LAPTOP]
-- MAC BOOK PRO 13" | DUAL BOOT WITH WINDOWS 7 ULTIMATE 64-BIT | 2.3GHz i5 | 4GB DDR3 |
-- OSX LION | 320GB HDD
-- Stolen :^(

[STUFF]
-- PSN: lqfocus06
-- AEKDB
Technoholic is offline   Reply With Quote