View Single Post
Old 01-29-11, 01:49 PM   #44
weltall
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 115
Default Re: vdpau slowness with 260.19.06

Quote:
Originally Posted by camelreef View Post
Here I am, with a similar issue.

270.18 more or less made decoding acceptable. However, deinterlacing is really no there yet!

I get a very bad response from the interface when the mixers tests are being run, including the mouse cursor, with qvdpautest and Xorg at or close to 100% CPU usage.

HP 8740w laptop, Quadro 5000M, 16 GB RAM, Ubuntu 10.10 x86_64, up-to-date with security, updates and backports, x-swat-x-updates ppa

qvdpautest says:


Code:
qvdpautest 0.5.1
Intel(R) Core(TM) i7 CPU       Q 840  @ 1.87GHz
NVIDIA GPU Quadro 5000M (GF100GL) at PCI:1:0:0 (GPU-0)

VDPAU API version : 1
VDPAU implementation : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  270.18  Tue Jan 18 22:05:47 PST 2011

SURFACE GET BITS: 816.165 M/s
SURFACE PUT BITS: 901.827 M/s

MPEG DECODING (1920x1080): 78 frames/s
MPEG DECODING (1280x720): 175 frames/s
H264 DECODING (1920x1080): 43 frames/s
H264 DECODING (1280x720): 87 frames/s
VC1 DECODING (1440x1080): 62 frames/s
MPEG4 DECODING (1920x1080): 52 frames/s

MIXER WEAVE (1920x1080): 27 frames/s
MIXER BOB (1920x1080): 29 fields/s
MIXER TEMPORAL (1920x1080): 15 fields/s
MIXER TEMPORAL + IVTC (1920x1080): 11 fields/s
MIXER TEMPORAL + SKIP_CHROMA (1920x1080): 19 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL (1920x1080): 6 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL + IVTC (1920x1080): 6 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL + SKIP_CHROMA (1920x1080): 7 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL (720x576 video to 1920x1080 display): 20 fields/s
MIXER TEMPORAL_SPATIAL + HQSCALING (720x576 video to 1920x1080 display): 12 fields/s

MULTITHREADED MPEG DECODING (1920x1080): 24 frames/s
MULTITHREADED MIXER TEMPORAL (1920x1080): 14 fields/s

I have attached a debug tool output and the output of VDPAU debug and trace when running qvdpautrace.

One time qvdpautest could not run any of the mixer. I was not capturing anything at this moment, of course...

Code:
qvdpautest 0.5.1
Intel(R) Core(TM) i7 CPU       Q 840  @ 1.87GHz
NVIDIA GPU Quadro 5000M (GF100GL) at PCI:1:0:0 (GPU-0)

VDPAU API version : 1
VDPAU implementation : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  270.18  Tue Jan 18 22:05:47 PST 2011

SURFACE GET BITS: 835.312 M/s
SURFACE PUT BITS: 924.697 M/s

MPEG DECODING (1920x1080): 77 frames/s
MPEG DECODING (1280x720): 175 frames/s
H264 DECODING (1920x1080): 42 frames/s
H264 DECODING (1280x720): 87 frames/s
VC1 DECODING (1440x1080): 75 frames/s
Can't initialize MPEG4 decoder!

Can't initialize MPEG decoder!
Can't initialize MPEG decoder (1)!
yes i've the same issue with the mixers i didn't mention it as it's not as striking as the issue of being unable to decode video at all (in an usable way) but definitely that thing has worsened since I’ve reported this issue the first time
weltall is offline   Reply With Quote