View Single Post
Old 01-31-11, 04:39 PM   #1
kevinm93
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default GTX 280 BFG Tech (Sweden) -2008-2011 (Crash)

Hello !

I bought my computer at the end of 2008, payed about 18 500 SEK (Swedish currency, will get you to about 1850 €) (Taxes included ofc)
Now i've been using this computer for a duration to and from 2-3 years. Very happy once i got it bla bla, no problems until now.

When i played CoD Black Ops, the screen went all texturish and got stuck, so i had to hardreboot it (pressing the poweron/off thingy) So i thought this might've happened due to some heating etc, never overclocked it or anything. So quite simply a clean computer.

And it happened over and over, whenever i jump into any game except WoW (World of Warcraft MMORPG)

So giving it a 5-10 mins break letting it cool down a bit but not to much because it might be something with the card letting it cool of to long and it might give cracks etc, out of my own extensive experience in gathering ifnormation which i've been now for over 3-4 days, in contact with the company who sold it warranty issues etc.. The card went for around 550€ (5500 SEK) at the time of it's shiny days. Before 285 and the other were released.

Now that i've given it some break it still crashes on games, but now something weird happens, it crashes on whenever i launch a video, trying to optimize measure something with that has with the GPU, CPU to do it crashes, and it sometimes wont let me try to reboot, giving me the Pink, Yellow, Green, Red, Orange all kinds of colours..


So i entered Safe Mode just to see if it was virus etc.. All worked well, did a scan nothing happened, tried safemode with network connection on, no problem there, so whilst doing this i was on the phone speaking with a friend whom is an expert in these kind of situations, so he told me it might be the graphiccard.. i went omg,lol,wtf.. you know the drill, pray to god it might work now etc.. but no,no,no... i removed the Geforce 280 drivers, got the new, and nearly all the older versions no improvement, (so i took the **** for granted that my damn card might've died but fan keeps turning :O)


So after putting Win 7/ Vista at work no improvement.. Still the same crap, computer works fine without the graphic drivers, but it's the same **** since i can't play since there is no hardware davice driver that can support this n that and the computer dont fail since i've removed the drivers from the system..

Cheched and rechecked the power suplies etc.. nothing new.. so is there anything i could do other than just smash it and buy a new one or to an insurance **** that might help ?..


Sry for posting such a huge wallpaper of text but i really dont want to see my computer/gpu or anything die out in such a small period of time, telling me this i would just not buy this crappy card ever again or from nVidia which i regretfully must do since i want to play again.. ATI etc.. dont like to work with me hand in hand.. since i dont want to spend extra money on more **** that most likely wont work on my Computer..


Here are my com specs taken from -> Run -> DXDIAG, if you want me i could post the whole file etc..


EDIT: Take notice that my graphiccard driver isn't activated since that would just crash the computer and dont let me post this.. :P

Thanks at hand for tips/tricks etc..

-----------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/31/2011, 23:36:54
Machine name: KEVIN-DATOR
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.longhorn_rtm.080118-1840)
Language: Swedish (Regional Setting: Swedish)
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: System Product Name
BIOS: BIOS Date: 11/26/08 18:02:39 Ver: 08.00.14
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz (2 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 3326MB RAM
Page File: 989MB used, 5856MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 10
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 6.00.6001.18000 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name:
Manufacturer:
Chip type:
DAC type:
Device Key: Enum\
Display Memory:
Dedicated Memory: n/a
Shared Memory: n/a
Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (1Hz)
Monitor:
Driver Name:
Driver Version: ()
DDI Version:
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: , 0 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B70EE0-4340-11CF-E025-7137AFC2CB35}
Vendor ID: 0x0000
Device ID: 0x0000
SubSys ID: 0x00000000
Revision ID: 0x0000
Revision ID: 0x0000
Video Accel:
Deinterlace Caps: n/a
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Not Available
AGP Status: Enabled
kevinm93 is offline   Reply With Quote