View Single Post
Old 02-17-11, 05:38 AM   #1
OliW
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 25
Default [Solved] Upgraded to GTX580 but can only get low resolution

Hi all. I've had a GTX260 working in a 1920x1200 x2 twinview setup for a couple of years. I decided to upgrade to a GTX580. I assumed just replacing the card would be all the configuration I needed. Seems I was wrong.

Now when using the binary nvidia driver, the highest resolution I can get is 640x480 and only on one screen. nvidia-settings refuses to acknowledge the other monitor and won't let me set the resolution any higher, despite me previously having set modes for the monitors.

I'm almost at my wits' end. Any ideas as to what I can do to get this working as it was before?

Driver version: 270.18 (from the Ubuntu x-swat PPA)

And my xorg.conf:


Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 270.18  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-08.nvidia.com)  Tue Jan 18 22:06:28 PST 2011

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Default Layout"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Module"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Generic Monitor"
    HorizSync       30.0 - 65.0
    VertRefresh     50.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Samsung SyncMaster"
    HorizSync       30.0 - 81.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    ModeLine       "1920x1200@60" 210.7 1920 1952 2752 2784 1200 1224 1236 1261
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 580"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "PixmapCacheSize" "1000000"
    Option         "AllowSHMPixmaps" "0"
    Option         "CursorShadow" "True"
    Option         "Coolbits" "1"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "TripleBuffer" "True"
    Option         "BackingStore" "True"
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP-0"
    Option         "metamodes" "DFP-0: 1920x1200_60 +1920+0, DFP-1: 1920x1200_60 +0+0; DFP-0: NULL, DFP-1: 1680x1050 +0+0; DFP-0: NULL, DFP-1: 1280x1024_60 +0+0"
    Option         "NoLogo" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1920x1200"
    EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
    Option         "Composite" "Enable"
EndSection

Last edited by OliW; 02-18-11 at 06:03 PM. Reason: solved
OliW is offline   Reply With Quote