View Single Post
Old 03-02-11, 04:51 AM   #3
oisch
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 6
Default Re: Unable to configure twinview on CRT and DFP

Hi Danix,

thanks for the hint. I tried to set connectedMonitors to "CRT-1, DFP-0" and surprisingly I get the same effect on my monitors: Only DFP-0 works. All other monitors are off.
The Xorg log file looks just like before (only CRT-0 is not CRT1):

Code:
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "CRT-1, DFP-0"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "1"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinViewOrientation" "Clone"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "DFP: 1600x1200_60 +1600+0; CRT: 1600x1200_60 +0+0"
(**) NVIDIA(0): Option "CustomEDID" "CRT:/etc/X11/edid-nec2190.bin; DFP:/etc/X11/edid-necp401.bin"
(**) NVIDIA(0): Option "RandRRotation" "on"
(**) NVIDIA(0): Option "Rotate" "CCW"
(**) NVIDIA(0): Option "UseEdidDpi" "FALSE"
(**) Mar 02 09:52:40 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) Mar 02 09:52:40 NVIDIA(0): Using static 90-degree counterclockwise screen rotation.
(**) Mar 02 09:52:40 NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "CRT-1, DFP-0"
(II) Mar 02 09:52:40 NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) Mar 02 09:52:40 NVIDIA(0):     enabled.
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 210 (GT218) at PCI:16:0:0 (GPU-0)
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Memory: 1048576 kBytes
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): VideoBIOS: 70.18.4f.00.00
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 210 at PCI:16:0:0
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0):     NEC LCD2190UXp (CRT-1)
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0):     NEC P401 (DFP-0)
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): NEC LCD2190UXp (CRT-1): 480.0 MHz maximum pixel clock
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): NEC P401 (DFP-0): 330.0 MHz maximum pixel clock
(--) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): NEC P401 (DFP-0): Internal Single Link TMDS
(**) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): TwinView enabled
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Display Devices found referenced in MetaMode: CRT-1, DFP-0
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Assigned Display Devices: CRT-1, DFP-0
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Validated modes:
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0):     "DFP:1600x1200_60+1600+0"
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0):     "CRT:1600x1200_60+0+0"
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 3200 x 1200
(==) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): DPI set to (75, 75); computed from built-in default
(WW) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): RandR rotation is not compatible with the Rotate option.
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): The RandR extension is not compatible with the Rotate option.
(II) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0):     Disabling RandR.
(==) Mar 02 09:52:41 NVIDIA(0): Enabling 32-bit ARGB GLX visuals.
What I don't understand is why all monitors except DFP-0 are off. I would at least expect the CRT monitor on the same BusID to work.
Note that I can get it to work once I remove the plug of DFP-0 and configure it w/o Twinview (as CRT-0).

Any ideas?
oisch is offline   Reply With Quote