View Single Post
Old 04-08-11, 01:12 PM   #5
jesmith
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Default Re: Can I run the GTX285M at full speed on battery power?

Yes. Even with powermizer off, I see reduced performance when I unplug. Here is some output from nvidia-settings with the power connected:

Code:
  Attribute 'GPUPowerSource' (vosk.local:0[gpu:0]): 0.
  Attribute 'GPUCurrentPerfMode' (vosk.local:0[gpu:0]): 1.
  Attribute 'GPUCurrentPerfLevel' (vosk.local:0[gpu:0]): 2.
  Attribute 'GPUAdaptiveClockState' (vosk.local:0[gpu:0]): 1.
  Attribute 'GPUPerfModes' (vosk.local:0[gpu:0]): perf=0, nvclock=50, memclock=135 ; perf=1, nvclock=73, memclock=324 ; perf=2, nvclock=575, memclock=1500 
  Attribute 'GPUPowerMizerMode' (vosk.local:0[gpu:0]): 0.
and then on battery:

Code:
  Attribute 'GPUPowerSource' (vosk.local:0[gpu:0]): 1.
  Attribute 'GPUCurrentPerfMode' (vosk.local:0[gpu:0]): 1.
  Attribute 'GPUCurrentPerfLevel' (vosk.local:0[gpu:0]): 1.
  Attribute 'GPUAdaptiveClockState' (vosk.local:0[gpu:0]): 1.
  Attribute 'GPUPerfModes' (vosk.local:0[gpu:0]): perf=0, nvclock=50, memclock=135 ; perf=1, nvclock=73, memclock=324 ; perf=2, nvclock=575, memclock=1500 
  Attribute 'GPUPowerMizerMode' (vosk.local:0[gpu:0]): 0.
As you can see, even though powermizer is disabled (0), the perf level drops to 1 when I unplug the AC power.

I've tried just about every possible combination of DWORDs in my xorg.conf, and the behavior is unchanged.

Perhaps there just aren't enough amps in the battery to drive perf level 2?
jesmith is offline   Reply With Quote