View Single Post
Old 12-08-03, 06:02 PM   #1
jcookeman
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Groton, CT
Posts: 3
Send a message via ICQ to jcookeman Send a message via AIM to jcookeman Send a message via Yahoo to jcookeman
Default Toshiba 1955-S801 and GeForce4 440 Go

Ok. I have the Toshiba 1955-S801 laptop. I originally had SuSE 8.2 Pro installed. I could not get the NVIDIA drivers to work for nothing. I have tried different options for the laptop. The closest I can get to working is by loading the module with the following options:
Code:
modprobe nvidia NVreg_SoftEDIDs=0 NVreg_Mobile=2
If I use the above options I can see the NVIDIA splash screen when I start X, but it scrolls and the NVIDIA logo is off to the left. When it gets past that part, I can see the blue color, but the screen acts as if the refresh rate is not correct and it appears to be scrolling as well.

The following is information from my system:

- your video card
NVIDIA GeForce4 440 Go

- your driver version
4620

- your distribution
Gentoo 1.4

- your video bios revision
Model: GeForce4 440 Go
IRQ: 10
Video BIOS: ??.??.??.??.??
Card Type: AGP

- /proc/driver/nvidia/agp/card:
Fast Writes: Supported
SBA: Not Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000017:0x1f000104

- /proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
Host Bridge: Intel Corp. 82845 845 (Brookdale) Chipset Host Bridge
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000217:0x00000104

- /proc/driver/nvidia/agp/status
Status: Enabled
Driver: AGPGART (inactive)
AGP Rate: 4x
Fast Writes: Disabled
SBA: Disabled

-/proc/driver/nvidia/version
NVRM version: NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4620 Mon Sep 29 08:49:59 PDT 2003
GCC version: gcc version 3.3.2 20031022 (Gentoo Linux 3.3.2-r3, propolice)

- your processor
P4 2.4

- your motherboard model (especially if you're having lockups)
Toshiba Laptop 1955-S801
jcookeman is offline   Reply With Quote