View Single Post
Old 06-25-11, 04:28 PM   #53
mdeggers
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 17
Default Re: Desktop freeze with 270.x drivers, KDE 4 and Compiz

I'm running the following on Fedora 15 and not experiencing any problems:

OS: Fedora 15 2.6.38.8-32.fc15.i686
Video: 512 MB 7600 GS AGP 4 (overclocked)
Screen: Samsung SyncMaster 23" at 1680x1050x24
Driver: 275.09.07
KDE: 4.6.3-1
Xorg: 1.10.2-1

I am running the default settings for desktop effects, which include:

Composting Type: OpenGL
OpenGL Mode: Texture from PixMap
Enable Direct Rendering: Checked
Use VSync: Checked

I have some tweaks set up in /etc/modprobe.d/nvidia (linked to
/etc/modprobe.d/nvidia.conf) which enable some AGP options.

options nvidia NVreg_EnableAGPFW=1 NVreg_EnableAGPSBA=1

I have the following set up to run from ~/.xinitrc

nvidia-settings -a GPUOverclockingState=1 \
-a GPU2DClockFreqs=432,345 \
-a GPU3DClockFreqs=432,345
nvidia-settings -a InitialPixmapPlacement=2
nvidia-settings -a GlyphCache=1

In my xorg.conf file under Section "ServerFlags" I have:

Option "Xinerama" "0"
Option "AIGLX" "on"

In my xorg.conf file under Section "Device" I have:

Option "Coolbits" "1"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "BackingStore" "True"

There are some issues reported in Xorg.0.log that I probably need to address (unused
options, cannot connect to the ACPI daemon), but I don't think they bother my current
operation.

The most notable things I see compared to other people:

I'm running Xorg server 1.10.2-1
I'm running a 7600 GS (as opposed to a 7200/7300) card
I'm running a 32 bit OS

For those experiencing the recent Fedora 15 Gnome 3 shell problems, the upgrade sitting in
testing (3.0.2-4) seems to have addressed those (Fedora) issues.

. . . . just my two cents.
mdeggers is offline   Reply With Quote