View Single Post
Old 07-15-11, 11:11 PM   #1
adamm
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Default crash after sleeping and switching back to X

X crashes via nvidia driver sometimes, after the computer is resumed from sleep. The backtrace from X.org log for the latest crash is below.

Typical procedure I follow to initiate sleep and to resume is,

1. switch to virtual console vt2
2. acpitool -s
3. resume
4. switch X (vt7) <--- crash here

The nvidia driver version is,

NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 275.09.07 Wed Jun 8 14:16:46 PDT 2011
GCC version: gcc version 4.6.1 20110526 (prerelease) (Debian 4.6.0-10)

GPU information from the driver,

mira:/proc/driver/nvidia/gpus# cat 0/information
Model: GeForce 6150
IRQ: 16
Video BIOS: 05.51.22.33.07
Card Type: PCI
DMA Size: 39 bits
DMA Mask: 0x7fffffffff
Bus Location: 0000:00.05.0

mira:/proc/driver/nvidia/gpus# cat 1/information
Model: GeForce 9400 GT
IRQ: 16
Video BIOS: 62.94.29.00.40
Card Type: PCI-E
DMA Size: 40 bits
DMA Mask: 0xffffffffff
Bus Location: 0000:01.00.0


------------------------------

[1034928.301] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[1034929.009] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1034929.184] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1046508.638] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[1046508.785] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1046508.973] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1052216.561] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[1052216.702] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1052216.893] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1067137.811] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[1067137.945] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1067138.119] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1078907.891] (II) NVIDIA(1): Setting mode "720x400"
[1089317.132] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1115909.550] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[1115909.684] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1115909.856] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1116127.341] (II) NVIDIA(1): Setting mode "720x400"
[1118489.582] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1118540.748] (II) NVIDIA(1): Setting mode "720x400"
[1118589.698] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1118653.414] (II) NVIDIA(1): Setting mode "720x400"
[1118834.530] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1174102.617] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[1174102.753] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1174102.925] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1207115.562] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[1207115.697] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1207115.885] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1207115.562] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[1207115.697] (II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_60+0+0"
[1207115.885] (II) NVIDIA(1): Setting mode "1920x1080_60+0+0"
[1207115.905] (EE) NVIDIA(1): Failed to allocate primary buffer: error
[1207115.905] (EE) NVIDIA(1): *** Aborting ***
[1207115.927]
Backtrace:
[1207116.026] 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x26) [0x4a3866]
[1207116.026] 1: /usr/bin/X (0x400000+0x65059) [0x465059]
[1207116.026] 2: /lib/libpthread.so.0 (0x7f02f3675000+0xf020) [0x7f02f3684020]
[1207116.026] 3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f02ed72e000+0xa17a1) [0x7f02ed7cf7a1]
[1207116.026] 4: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f02ed72e000+0x420c00) [0x7f02edb4ec00]
[1207116.026] 5: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f02ed72e000+0x4211a3) [0x7f02edb4f1a3]
[1207116.026] 6: /usr/bin/X (xf86Wakeup+0x42e) [0x46e74e]
[1207116.026] 7: /usr/bin/X (WakeupHandler+0x5b) [0x436bcb]
[1207116.026] 8: /usr/bin/X (WaitForSomething+0x1b6) [0x45e8a6]
[1207116.027] 9: /usr/bin/X (0x400000+0x32a92) [0x432a92]
[1207116.027] 10: /usr/bin/X (0x400000+0x26fae) [0x426fae]
[1207116.027] 11: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7f02f23aeead]
[1207116.027] 12: /usr/bin/X (0x400000+0x2729d) [0x42729d]
[1207116.027] Segmentation fault at address 0x25
[1207116.027]
Fatal server error:
[1207116.027] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[1207116.027]
[1207116.027]
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
[1207116.027] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[1207116.027]
adamm is offline   Reply With Quote