View Single Post
Old 07-22-11, 05:27 AM   #6
DeiF
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 114
Default Re: While loading attached image file, gnome desktop flickers.

The problem, at least for me, is just Firefox.

With Firefox I get garbage (like artem's screenshot), but with other apps (Gwenview, Gimp, ShowFoto, Okular, etc) I can open the image just fine (like mocharhw).


Edit: I noticed 8 error messages in dmesg like this: "NVRM: Xid (0000:05:00): 6, PE0001" but I don't know if they happened while loading this image or while playing a video with the newest flash.
What is more worrying is that I managed to crash X by opening this image various times (Xorg restarted). Here's the log:
Code:
[  4951.753] (WW) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered too many errors.  Falling
[  4951.753] (WW) NVIDIA(0):     back to write-back cached memory.
[  5488.803]
Backtrace:
[  5488.844] 0: /usr/bin/Xorg (xorg_backtrace+0x28) [0x483068]
[  5488.844] 1: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x5e6d9) [0x45e6d9]
[  5488.844] 2: /lib64/libc.so.6 (0x7f0de38e8000+0x32b30) [0x7f0de391ab30]
[  5488.844] 3: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0xe2115) [0x7f0ddf182115]
[  5488.844] 4: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0xe49c2) [0x7f0ddf1849c2]
[  5488.844] 5: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0xbac96) [0x7f0ddf15ac96]
[  5488.844] 6: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0xbb332) [0x7f0ddf15b332]
[  5488.844] 7: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0x7ed9e) [0x7f0ddf11ed9e]
[  5488.844] 8: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0xe3eaf) [0x7f0ddf183eaf]
[  5488.844] 9: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0x418d00) [0x7f0ddf4b8d00]
[  5488.844] 10: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0x417375) [0x7f0ddf4b7375]
[  5488.844] 11: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f0ddf0a0000+0x418f3d) [0x7f0ddf4b8f3d]
[  5488.844] 12: /usr/bin/Xorg (0x400000+0xc0de0) [0x4c0de0]
[  5488.844] 13: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x4f023) [0x44f023]
[  5488.844] 14: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x52561) [0x452561]
[  5488.844] 15: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x25ace) [0x425ace]
[  5488.844] 16: /lib64/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7f0de3906bfd]
[  5488.845] 17: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x25679) [0x425679]
[  5488.845] Segmentation fault at address (nil)
[  5488.845]
Fatal server error:
[  5488.845] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[  5488.845]
[  5488.845]
Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
[  5488.845] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[  5488.845]
[  5488.863] (II) Power Button: Close
[  5488.863] (II) UnloadModule: "evdev"
[  5488.865] (II) Power Button: Close
[  5488.865] (II) UnloadModule: "evdev"
[  5488.867] (II) AVerMedia A815: Close
[  5488.867] (II) UnloadModule: "evdev"
[  5488.869] (II) IR-receiver inside an USB DVB receiver: Close
[  5488.869] (II) UnloadModule: "evdev"
[  5488.871] (II) UVC Camera (046d:0825): Close
[  5488.871] (II) UnloadModule: "evdev"
[  5488.873] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Close
[  5488.873] (II) UnloadModule: "evdev"
[  5488.877] (II) ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse: Close
[  5488.877] (II) UnloadModule: "evdev"
Using the 280.04 driver in a GT240 card.
DeiF is offline   Reply With Quote