View Single Post
Old 07-31-11, 04:10 PM   #3
jmak
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Default Re: 280.11: 100% CPU and hung gnome-session

The (apparently) same bug is triggered by Clementine. Latest nVidia driver hits an infinite loop:

http://code.google.com/p/clementine-...detail?id=2113

Thread 1 (Thread 0x7fc4a51a88a0 (LWP 8135)):
#0 0x00007fc49b07aba4 in _nv012tls () from /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.280.11
#1 0x00007fc49e21eded in ?? () from /usr/lib/libGL.so.1
#2 0x00007fc49e1fe4a9 in ?? () from /usr/lib/libGL.so.1
#3 0x00007fc4a4fe321c in ?? () from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
#4 0x00007fc49e97dd82 in __run_exit_handlers (status=0, listp=0x7fc49ecc54c8, run_list_atexit=true) at exit.c:78
#5 0x00007fc49e97ddd5 in exit (status=-1630763112) at exit.c:100
#6 0x00007fc49e965eb4 in __libc_start_main (main=<value optimized out>, argc=<value optimized out>, ubp_av=<value optimized out>, init=<value optimized out>,
fini=<value optimized out>, rtld_fini=<value optimized out>, stack_end=0x7fff07ee40f8) at libc-start.c:260
#7 0x0000000000519c11 in _start ()
(gdb) disassemble 0x00007fc49b07aba4
Dump of assembler code for function _nv012tls:
0x00007fc49b07ab80 <+0>: sub $0x8,%rsp
0x00007fc49b07ab84 <+4>: callq 0x7fc49b07a990 <_nv009tls>
0x00007fc49b07ab89 <+9>: test %rax,%rax
0x00007fc49b07ab8c <+12>: je 0x7fc49b07ab9f <_nv012tls+31>
0x00007fc49b07ab8e <+14>: xchg %ax,%ax
0x00007fc49b07ab90 <+16>: mov 0x8(%rax),%edx
0x00007fc49b07ab93 <+19>: test %edx,%edx
0x00007fc49b07ab95 <+21>: jne 0x7fc49b07aba4 <_nv012tls+36>
0x00007fc49b07ab97 <+23>: mov (%rax),%rax
0x00007fc49b07ab9a <+26>: test %rax,%rax
0x00007fc49b07ab9d <+29>: jne 0x7fc49b07ab90 <_nv012tls+16>
0x00007fc49b07ab9f <+31>: add $0x8,%rsp
0x00007fc49b07aba3 <+35>: retq
=> 0x00007fc49b07aba4 <+36>: jmp 0x7fc49b07aba4 <_nv012tls+36>
jmak is offline   Reply With Quote