View Single Post
Old 11-29-11, 08:52 AM   #1
RobotMarvin
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Germany
Posts: 77
Default delays/hangs when switching console -> Xorg w/ composition

Hi all.

I already posted briefly about this here but this really deserves its own thread because it makes composition unstable and useless.

Again, I just had a hang when switching from the text console to Xorg while running KDE 4 w/ composition on. The mouse cursor was fully rendered and movable but that's it. I managed to restart the machine with the magic keys and recovered the following infos:

Code:
Nov 29 15:26:38 kernel: [ 5693.743545] NVRM: Xid (0000:01:00): 13, 0004 00000000 00009097 00002484 00000206 00000000
Nov 29 15:26:38 kernel: [ 5693.750761] NVRM: Xid (0000:01:00): 31, Ch 00000004, engmask 00000101, intr 10000000
Nov 29 15:26:38 kernel: [ 5693.762515] NVRM: Xid (0000:01:00): 31, Ch 00000004, engmask 00000101, intr 10000000
Nov 29 15:26:38 kernel: [ 5693.769236] NVRM: Xid (0000:01:00): 31, Ch 00000004, engmask 00000101, intr 10000000
Nov 29 15:26:45 kernel: [ 5701.247069] NVRM: Xid (0000:01:00): 8, Channel 00000004
Nov 29 15:26:47 kernel: [ 5703.247185] NVRM: os_schedule: Attempted to yield the CPU while in atomic or interrupt context
Nov 29 15:26:51 kernel: [ 5707.251346] NVRM: os_schedule: Attempted to yield the CPU while in atomic or interrupt context
Nov 29 15:26:53 kernel: [ 5709.251493] NVRM: os_schedule: Attempted to yield the CPU while in atomic or interrupt context
Nov 29 15:26:55 kernel: [ 5711.251980] NVRM: os_schedule: Attempted to yield the CPU while in atomic or interrupt context
Nov 29 15:26:57 kernel: [ 5713.252125] NVRM: os_schedule: Attempted to yield the CPU while in atomic or interrupt context
Nov 29 15:28:49 kernel: [ 5825.129774] SysRq : SAK
I have attached the corresponding Xorg log which contains further infos along with the nvidia bug report.

To sum it up, every time one switches from the text console to X, the screen is either there immediately or can take up to several seconds to appear... and sometimes, not all. Sometimes, a window is initially there and the rest comes a second or two later. This is really annoying.

If there is anything I can do to help locate this bug, please let me know.

So long
matthias.

PS. Just in case someone actually tells me I have the composition extension disabled: Yes, I have now and I did this _after_ the hang. :-)
Attached Files
File Type: log Xorg.log (24.8 KB, 41 views)
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (43.2 KB, 51 views)
RobotMarvin is offline   Reply With Quote