View Single Post
Old 12-12-11, 04:54 AM   #7
TheChief
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Default Re: bug in nvidia driver for geforce GT520

I think there must be a problem in the VDPAU driver for the GT520. I use this card in my HTPC to view TV over satellite on Astra 19.2.

There is one channel i cannot watch, called "Servus TV HD", an austrian channel. Most of the times i just see green artifacts. I already tried with xine and XBMC. If i use ffmpeg CPU decoding, it is working, but not with VDPAU enabled.

Sometimes this channel works, but then if i switch to another channel and switch back to Servus TV, i get green artifacts again.

The problem exists since i bought this card (ASUS ENGT 520 silent). Other people also have this problem with this channel. Will this be fixed in the future?

Here are the codec details of a recording, maybe this will help.

Code:
Video
ID                               : 3583 (0xDFF)
Menu ID                          : 132 (0x84)
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : Main@L4.0
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 2 frames
Format settings, GOP             : M=3, N=12
Codec ID                         : 27
Duration                         : 23mn 59s
Bit rate mode                    : Variable
Bit rate                         : 6 441 Kbps
Maximum bit rate                 : 10.6 Mbps
Width                            : 1 920 pixels
Height                           : 1 080 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate                       : 25.000 fps
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : MBAFF
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.124
Stream size                      : 1.08 GiB (85%)
Color primaries                  : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics         : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients              : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177
Is this an official NVidia forum or will this thread be read by NVIDIA?

If you need more information, please let me know.

Thanks
TheChief
TheChief is offline   Reply With Quote