View Single Post
Old 12-24-03, 11:38 PM   #1
influenza
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 2
Default SVIDEO out to TV

For MythTV I want my NVIDIA GeForce 3 TI 200 to output through its SVIDEO OUT to my Sony 30" HDTV. I've been trying to set this up with twinview because I know I can make the monitor work, and I can make edits on the monitor then try them with the TV. Welp, I can't get the TV to pick up any signal from the svideo out on the GeForce 3. I haven't tried a configuration with the TV as the only monitor, but I suppose I could if that's the only way it might work.

Here's the XF86Config. Works fine for the monitor, hehe.

Section "ServerLayout"
Identifier "XFree86 Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
EndSection

Section "Module"
Load "extmod"
Load "dbe"
Load "record"
Load "xtrap"
Load "glx"
Load "speedo"
Load "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/mouse"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Monitor Model"
HorizSync 30-80
VertRefresh 50-100
EndSection

Section "Device"
### Available Driver options are:-
### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
### [arg]: arg optional
Option "DigitalVibrance" "3" # <i>
Option "HWcursor" "True" # [<bool>]
Option "NvAGP" "3" # <i>
Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV" # <str>
Option "TVStandard" "NTSC-M" # <str>
Option "TVOutFormat" "SVIDEO" # <str>
Option "CursorShadow" "True" # [<bool>]
Option "TwinView" "True" # [<bool>]
Option "TwinViewOrientation" "Clone" # <str>
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50" # <str>
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60" # <str>
Option "MetaModes" "1280x1024, 1280x1024; 1024x768, 1024x768; 800x600, 800x600; 640x480, 640x480;" # <str>
Option "TVOverScan" "0.6" # <f>
Identifier "Card0"
Driver "nvidia"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "NV20 [GeForce3 Ti 200]"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600"
EndSubSection
EndSection

And the error in XFree86.0.log is:

(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "1280x1024" for display device 1 in
(WW) NVIDIA(0): MetaMode "1280x1024,1280x1024"
(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "1024x768" for display device 1 in
(WW) NVIDIA(0): MetaMode "1024x768,1024x768"
(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "800x600" for display device 1 in MetaMode
(WW) NVIDIA(0): "800x600,800x600"
(WW) NVIDIA(0): Unable to find mode "640x480" for display device 1 in MetaMode
(WW) NVIDIA(0): "640x480,640x480"

How do I make it output??? I've tried changing modes after X starts, but none of them make the TV work...

-the flu
influenza is offline   Reply With Quote