View Single Post
Old 03-10-12, 07:02 PM   #1
siddly
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: West Midlands, UK
Posts: 125
Default Asus Sabertooth 990FX motherboard problem with 560Ti

I guess this is an Asus Motherboard BIOS problem, wondering if anyone has come across it.
NVIDIA-Linux-x86_64-295.20.run x86_64 installed. X fails to start unless I use the vesa driver.
# hwinfo |grep -i gfx
Gfx adapter : monochrome
ef2c0 ff 4a 32 47 31 20 2d 20 47 46 58 20 56 49 44 00 ".J2G1 - GFX VID."
str1: "J2G1 - GFX VID"
Internal Designator: "J2G1 - GFX VID"
Model: "ATI RD890 PCI to PCI bridge (external gfx0 port B)"
Device: pci 0x5a14 "RD890 PCI to PCI bridge (external gfx0 port B)"

From dmesg
===========

[ 72.385764] AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=01:00.0 domain=0x0017 address=0x000000021f120200 flags=0x0010]
[ 75.570012] br0: no IPv6 routers present
[ 75.650025] eth0: no IPv6 routers present
[ 80.401869] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x27:0x38:1190)
[ 80.401879] NVRM: rm_init_adapter(0) failed

From Xorg.0.log
=============
[ 70.737] (II) Loading sub module "ramdac"
[ 70.737] (II) LoadModule: "ramdac"
[ 70.737] (II) Module "ramdac" already built-in
[ 70.755] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[ 70.755] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
[ 70.755] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
[ 70.766] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[ 70.766] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[ 70.766] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[ 70.766] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[ 70.766] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[ 80.400] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0. Please
[ 80.400] (EE) NVIDIA(0): check your system's kernel log for additional error
[ 80.400] (EE) NVIDIA(0): messages and refer to Chapter 8: Common Problems in the
[ 80.400] (EE) NVIDIA(0): README for additional information.
[ 80.401] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
[ 80.401] (II) UnloadModule: "nvidia"
[ 80.401] (II) Unloading nvidia
[ 80.401] (II) UnloadModule: "wfb"
[ 80.401] (II) Unloading wfb
[ 80.401] (II) UnloadModule: "fb"
[ 80.401] (II) Unloading fb
[ 80.401] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[ 80.401]
Fatal server error:
[ 80.401] no screens found
[ 80.401]
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
[ 80.401] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[ 80.401]

OS is openSUSE 12.2 Milestone 1 with a 3.3-rc6 kernel.
siddly is offline   Reply With Quote