View Single Post
Old 05-11-12, 03:45 AM   #1
RockHound
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 14
Question HDMI audio ELD weirdness

Hi everyone,

this is probably an easy one for Stephen. I have an ubuntu maverick running kernel 2.6.35-32. Connecting my GT520 with a DVI<->HDMI cable to my AV receiver, returns the desired dmesg output with all supported channels and codecs. The ELD output looks as desired aswell.

Connecting the card with a HDMI<->HDMI cable (tried with different cables), gives me the following in dmesg:
Code:
[   11.490027] HDMI: no space for pin 5
[   11.530030] HDMI: no space for pin 6
[   11.570032] HDMI: no space for pin 7
[   11.610020] HDMI: no space for converter 9
[   11.640336] nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[   11.640351] nvidia 0000:01:00.0: setting latency timer to 64
[   11.640356] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:01:00.0,olddecodes=io+mem,decodes=none:owns=io+mem
[   11.640626] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  295.40  Thu Apr  5 21:37:00 PDT 2012
and that is it.

Code:
root@ht1:~# cat /proc/asound/card1/eld#0.0 
monitor_present		0
eld_valid		0
monitor_name		
connection_type		HDMI
eld_version		[0x0] reserved
edid_version		[0x0] no CEA EDID Timing Extension block present
manufacture_id		0x0
product_id		0x0
port_id			0x0
support_hdcp		0
support_ai		0
audio_sync_delay	0
speakers		[0x0]
sad_count		0
Really really strange. As stated, I tried different cables, as I thought it might be the cables.

Video works fine either way by the way.

Regards,

Martin
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (81.6 KB, 77 views)
RockHound is offline   Reply With Quote