View Single Post
Old 10-25-12, 11:22 AM   #1
kugeleck
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 6
Question Problem with TwinView and MetaModes

Hi,

I have problems with my TwinView setup that I'm not able to solve. Below the different configurations and what I tried in xorg.conf. I'm using 310.14 right now but with 304.60 the problem stays the same.

Setup 1
An external monitor (DFP-2) in portrait (rotated) is connected via dvi left of my laptop screen (DFP-2).
The following lines in xorg.conf make this work correctly:
Option "TwinViewOrientation" "DFP-2 LeftOf DFP-0"
Option "MetaModes" "DFP-0: nvidia-auto-select, DFP-2: nvidia-auto-select { Rotation=left }"

Setup 2
An external monitor is connected via vga left of my laptop screen.
All that is needed to get this to work is:
Option "nvidiaXineramaInfoOrder" "DFP-0"
Option "TwinViewOrientation" "CRT-0 LeftOf DFP-0"
If I have the MetaModes line here its all just screwy.

I now tried to add something to MetaModes so that I could have one line that works for both setups:
Option "TwinViewOrientation" "DFP-2 LeftOf DFP-0"
Option "TwinViewOrientation" "CRT-0 LeftOf DFP-0"
Option "MetaModes" "DFP-0: nvidia-auto-select, DFP-2: nvidia-auto-select { Rotation=left }; DFP-0: nvidia-auto-select, CRT-0: nvidia-auto-select"
Unfortunately this does not work. If I use those lines CRT-0 seems to be disabled for some reason.

If I have the external monitor in setup 1 not rotated everything just work. I need it to be rotated though.
What am I doing wrong?

Thanks
kugeleck

Last edited by kugeleck; 10-28-12 at 08:09 AM.
kugeleck is offline   Reply With Quote