View Single Post
Old 01-25-04, 02:13 AM   #2
WhiteDeath
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1
Send a message via ICQ to WhiteDeath
Default

It took a lot of trying different versions of the driver, and other things, but the following worked for me (stopped the unresolved symbols _and_ allowed the server to run)

The same holds true for both the 4620 and 5328 releases.

FWIW I'm running XFree86 Version 4.3.0
on Linux 2.6.1 SMP i686
with an ASUS V3800 (Riva TNT2)

My config worked fine until I upgraded from Slackware 9.0 to 9.1/current

I have several monitor sections in my config file, but only one is plugged in at any time.
I also have a "TV" monitor, which may be plugged in.

I have TwinView options, but don't run TwinView mode most of the time.

The important stuff is the two Screen sections - both point back to the same Device section. Commenting out the line
Screen "TVOUT"
cured my problem completely (it was only there for a test I was doing months ago)

Perhaps some nvidia guru can tell me why the config no-longer works, but I mainly post this because it might provide that vital clue to everyone else with this problem.

-----------------------------------------------
Section "Monitor"
Identifier "ImageQuest"
vendorname "[Hyundai]"
modelname "[Q910]"Section "Monitor"
HorizSync 30-107
VertRefresh 50-100
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Velta"
vendorname "[Velta]"
modelname "[Velta]"
HorizSync 31.5-64.3
VertRefresh 50-90
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "TV"
HorizSync 30-50
VertRefresh 60
EndSection

Section "Device"
Identifier "Asus TNT2"
VendorName "Asus"
BoardName "TNT2"
Driver "nvidia"
Option "DPMS"
#Option "NvAGP" 3
Option "NoLogo"
Option "CursorShadow" "on"

#Option "TwinView" "on"
#Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "TwinViewOrientation" "RightOf"
Option "MetaModes" "1280x1024,640x480; 1024x768,640x480; 800x600,640x480; 640x480,640x480"
Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "TVStandard" "PAL-BGHI"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen 1"
Device "Asus TNT2"
Monitor "ImageQuest"
# Monitor "Velta"
DefaultDepth 24

Subsection "Display"
Depth 8
Modes "640x480" "800x600" "1024x768" "1280x1024"
ViewPort 0 0
Virtual 0 0
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth 16
Modes "640x480" "800x600" "1024x768" "1280x1024"
ViewPort 0 0
Virtual 0 0
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
ViewPort 0 0
Virtual 1280 1024
EndSubsection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "TVOUT"
Device "Asus TNT2"
Monitor "TV"
DefaultDepth 24
Option "TVStandard" "PAL-BGHI"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "800x600" "640x480"
ViewPort 0 0
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Simple Layout"
Screen "Screen 1"
# Screen "TVOUT"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
EndSection
WhiteDeath is offline   Reply With Quote