View Single Post
Old 02-01-04, 12:08 AM   #1
katsushiro
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Send a message via ICQ to katsushiro
Question Games defaulting to TV-Out...?

Truly weird bug.. okay, here's my current setup, then I'll describe the problem:

Debian Linux 2.6.0, Athlon XP 2200+, 1GB DDR266 RAM, GeForce FX 5600 256MB card with driver version 5336 (the latest one released a few days ago).

The problem is that when I try to do play games, anything that's fullscreen and 3D, the card automatically cuts the signal to my monitor and shunts it off to my TV. So as soon as I load up, say, the Unreal Tournament 2003 Demo, it loads up the little splash screen, and then switches the signal over to the TV, shutting down my monitor. AS soon as I kill UT2003, the signal automatically comes back to the main monitor.

I had previously set up my XF86Config-4 to be able to use TV-Out and the monitor, and switch between them by pressing Ctrl - + or Ctrl - -, and that was working fine, but the moment I turn on a game, it goes over to the TV. Strange. Here's the relevant parts of my XF86Config-4:

Section "Module"
Load "ddc" # ddc probing of monitor
# Load "GLcore" # Removed for Nvidia
Load "dbe"
# Load "dri" # Removed for Nvidia
Load "extmod"
Load "glx"
Load "bitmap" # bitmap-fonts
Load "speedo"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "record"
Load "v4l"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Gateway EV700"
Option "DPMS" "true"
VendorName "GWY"
ModelName "GWY1b64"
HorizSync 28.0 - 96.0 # Warning: This may fry old Monitors
VertRefresh 50.0 - 62.0 # Extreme conservative. Will flicker. TFT default.
# 1024x768, 85.0Hz; hfreq=68.68, vfreq=85.00
ModeLine "1024x768" 94.50 1024 1072 1168 1376 768 769 772 808 +hsync +vsync
# 1024x768, 75.0Hz; hfreq=60.02, vfreq=75.03
ModeLine "1024x768" 78.75 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
# 1024x768, 60.0Hz; hfreq=48.36, vfreq=60.00
ModeLine "1024x768" 65.00 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -hsync -vsync
# 800x600, 85.0Hz; hfreq=53.67, vfreq=85.06
ModeLine "800x600" 56.25 800 832 896 1048 600 601 604 631 +hsync +vsync
# 800x600, 75.0Hz; hfreq=46.88, vfreq=75.00
ModeLine "800x600" 49.50 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
# 800x600, 60.0Hz; hfreq=37.88, vfreq=60.32
ModeLine "800x600" 40.00 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
# 800x600, 56.0Hz; hfreq=35.16, vfreq=56.25
ModeLine "800x600" 36.00 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
# 640x480, 85.0Hz; hfreq=43.27, vfreq=85.01
EndSection

#
# Main TV Layout - Twinview with monitor at 1280x1024 and
# TV at 800x600
#
################################################## ##########

Section "Device"
Identifier "TwinViewTV"
VendorName "nvidia"
Driver "nvidia"
BusID "PCI:1:0:0"
Option "DPMS"
Option "TwinView"
Option "IgnoreEDID" "1"
Option "UseEdidFreqs" "0"
Option "HWCursor" "1"
Option "CursorShadowAlpha" "64"
Option "CursorShadowYOffset" "2"
Option "CursorShadowXOffset" "4"
Option "NvAGP" "3"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "MetaModes" "1024x768, NULL; NULL, 800x600"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "ConnectedMonitor" "crt,TV"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "TwinViewTV"
Device "TwinViewTV"
Monitor "Gateway EV700"
DefaultDepth 24
Subsection "Display"
Depth 24
EndSubsection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "TwinViewTV"
Screen "TwinViewTV"
InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
Option "blank time" "10"
Option "off time" "20"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection


If anyone has any ideas on how to keep this from happening, I'm all ears.
katsushiro is offline   Reply With Quote