View Single Post
Old 02-05-04, 08:46 PM   #1
skabber
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Default kernel 2.6.2 driver 5336 lockups

I have been using the nv driver for some time now and recently wanted to try the accelerated nvidia driver. The driver works for a very short time and then locks up my entire system. I cannot even ssh in from another box.

I can reproduce the problem everytime simply by going into my Gnome Xscreensaver preferences and testing a few screensavers. A few will work fine but after the 5-6th one, the machine will lock up when I try to esc from the screensaver to get back to the desktop.

I see no errors in my /var/log/message
Feb 5 19:11:38 hondo kernel: nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
Feb 5 19:11:38 hondo kernel: 1: nvidia: loading NVIDIA Linux x86 NVIDIA Kernel Module 1.0-5336 Wed Jan 14 18:29:26 PST 2004
Feb 5 19:11:40 hondo kernel: agpgart: Found an AGP 2.0 compliant device at 0000:00:00.0.
Feb 5 19:11:40 hondo kernel: agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:00:00.0 into 4x mode
Feb 5 19:11:40 hondo kernel: agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:01:05.0 into 4x mode
Feb 5 19:30:15 hondo syslogd 1.4.1#13: restart.

my lspci is as follows
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-760 MP [IGD4-2P] System Controller (rev 11)
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-760 MP [IGD4-2P] AGP Bridge
00:07.0 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-768 [Opus] ISA (rev 05)
00:07.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-768 [Opus] IDE (rev 04)
00:07.3 Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-768 [Opus] ACPI (rev 03)
00:09.0 FireWire (IEEE 1394): Lucent Microelectronics FW323 (rev 04)
00:10.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-768 [Opus] PCI (rev 05)
01:05.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV15 [GeForce2 GTS/Pro] (rev a4)
02:00.0 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-768 [Opus] USB (rev 07)
02:04.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CM8738 (rev 10)
02:05.0 Ethernet controller: Lite-On Communications Inc LNE100TX (rev 20)
02:06.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 04)
02:06.1 Input device controller: Creative Labs SB Audigy MIDI/Game port (rev 04)
02:06.2 FireWire (IEEE 1394): Creative Labs SB Audigy FireWire Port (rev 04)
02:08.0 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
02:08.1 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
02:08.2 USB Controller: NEC Corporation USB 2.0 (rev 02)

and I have attached my XFree86.0.log file, that I also cannot find any error messages in.
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (29.1 KB, 134 views)
skabber is offline   Reply With Quote