View Single Post
Old 02-17-04, 02:39 AM   #16
james
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Okinawa
Posts: 3
Default

Marcus,
Relevent sections from Xfree86.0.log looks like:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.5336
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
...
more stuff .....
...
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.5336
Module class: XFree86 Video Driver
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o
(II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 XInput Driver
ABI class: XFree86 XInput driver, version 0.4
(II) v4l driver for Video4Linux
(II) NVIDIA XFree86 Driver 1.0-5336 Wed Jan 14 18:30:46 PST 2004
(II) NVIDIA Unified Driver for all NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:05:0
(--) Chipset NVIDIA GPU found
...
more stuff......
...
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "NvAGP" "0"
(**) NVIDIA(0): Use of AGP disabled per request
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xE0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xD0000000
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce FX 5600XT
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.31.20.66.00
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 131072 kBytes
(II) NVIDIA(0): Connected display device(s): CRT-0
(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: NVIDIA
...
...
...
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(WW) NVIDIA(0): Option "Rotate" is not used
(WW) NVIDIA(0): Option "CalcAlgorithm" is not used
...

Yes, I know that I have disabled AGP by using the Option "NvAGP" "0", but I still got much better results from my Ti4200 without AGP.

Last night, following sybourg's suggestion, I attempted to unload the module and then re-install the 5336 driver again. Really strange, but now I get the ' Unable to determine kernel module version' error when compiling, but I know that it worked at least once, because that is how I got the module that I have loaded right now. I thought people used to have problems with this type of error, but that ( if I remember correctly ) was before official Nvidia support for the 2.6.x kernels.

I'll keep plugging away and repost when I find something I did wrong.
__________________
Dual Athlon MP 1800+
Albatron FX5600XT 128MB
1 GB Kingston PC2100 Reg ECC RAM
Tyan S2466 motherboard
SuSE 9.0
james is offline   Reply With Quote