View Single Post
Old 02-22-04, 05:53 PM   #1
lautip
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Coventry (england)
Posts: 1
Unhappy "Unresolved symbols" message when trying to install a driver with rpm

Hello everyone,

I tryed to install this package :
NVIDIA_nforce-1.0-0261.rh90up_2.4.20_6.athlon.rpm

this is the command I used :
# rpm -i Driver_lynux_NVIDIA_nforce_1_2004Feb21.rpm

and the returned message :
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o

then when I tryed to load the nvnet module :
# modprobe nvnet
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol skb_over_panic_R712a47ec
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol softnet_data_Rf8a98481
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol netif_rx_Radae146a
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol eth_type_trans_Rbe3f1075
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol __kfree_skb_Rdaba6be9
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol alloc_skb_Re1ba4853
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: unresolved symbol __netdev_watchdog_up_R9fabb2e3
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. The module may be trying to access
GPLONLY symbols but the problem is more likely to be a coding or
user error. Contact the module supplier for assistance, only they
can help you.

/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: insmod /lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o failed
/lib/modules/2.4.20-6/kernel/drivers/net/nvnet.o: insmod nvnet failed

I use a RedHat 9.0
and "uname -r" return 2.4.20-6


I looked a little bite around this forum but I did not find this problem anywhere

So as in the installation guide of nvidia, I downloaded the souce "NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm"
and executed this command :
rpmbuild --rebuild NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm (by using "rpm --rebuild NVIDIA_nforce-1.0-0261.src.rpm", like in the guide, rpm tell me that the option "rebuild" does not exist)

I had one hundred of lines displayed in the terminal with 10% of error

and when I try to compile the driver with the "make" command and the source files from nvidia .... same things, a lot of lines and errors


so unfortunately I can't use my network interface


it's the first time I install and manage Linux by myself
so may be I made some thing wrong

I will be grateful if someone can help me
lautip is offline   Reply With Quote