View Single Post
Old 02-24-04, 11:33 AM   #4
LasseTK
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Send a message via ICQ to LasseTK
Default

It still doesn't work, and I don't understand it! I get the following error:
Fatal server error:
-----------------------------------------------------------------
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.


When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
Please report problems to xfree86@xfree86.org.

Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

giving up.
xinit: unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): Server error.
------------------------------------------------------------------

I have configured my XF86Config-4 as the following:
------------------------------------------------------------------
# File generated by XFdrake.

# ************************************************** ********************
# Refer to the XF86Config man page for details about the format of
# this file.
# ************************************************** ********************

Section "Files"
# Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together)
# By default, Mandrake 6.0 and later now use a font server independent of
# the X server to render fonts.
FontPath "unix/:-1"
EndSection

Section "ServerFlags"
AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse doesn't work
#DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)
#DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)
EndSection

Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so"
Load "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard1"
Driver "Keyboard"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "dk"
Option "XkbOptions" ""
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "Device" "/dev/usbmouse"
Option "ZAxisMapping" "6 7"
EndSection

# **************************
# Monitors
# **************************

Section "Monitor"
Identifier "Targa1"
VendorName "Targa"
ModelName "Targa TM-xxxx, 19 Inch Monitor"
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-130

# Sony Vaio C1(X,XS,VE,VN)?
# 1024x480 @ 85.6 Hz, 48 kHz hsync
ModeLine "1024x480" 65.00 1024 1032 1176 1344 480 488 494 563 -hsync -vsync

# TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.
# 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync
ModeLine "768x576" 50.00 768 832 846 1000 576 590 595 630

# 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync
ModeLine "768x576" 63.07 768 800 960 1024 576 578 590 616
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor[1]"
ModelName "PAL TV"
VendorName "SONY"
VertRefresh 60
HorizSync 30-50
EndSection

# **************************
# Grafikkort
# **************************

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "NVidia"
BoardName "NVIDIA GeForce4 (generic)"
Driver "nvidia"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
BoardName "GF4 Ti-4200"
BusID "1:0:0"
Driver "nvidia"
Identifier "Device[1]"
Screen 0
VendorName "Nvidia"
Option "NoLogo" "on"
Option "CursorShadow" "on"
Option "CursorShadowAlpha" "32"
Option "CursorShadowXOffset" "2"
Option "CursorShadowYOffset" "2"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
EndSection

# *****************************
# Screens
# *****************************

Section "Screen"
Identifier "screen1"
Device "device1"
Monitor "Targa1"
DefaultColorDepth 24

Subsection "Display"
Depth 8
Virtual 1280 1024
EndSubsection

Subsection "Display"
Depth 15
Virtual 1280 1024
EndSubsection

Subsection "Display"
Depth 16
Virtual 1280 1024
EndSubsection

Subsection "Display"
Depth 24
Virtual 1280 1024
EndSubsection
EndSection

Section "Screen"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "800x600"
EndSubSection
Device "Device[1]"
Identifier "TV"
Monitor "Monitor[1]"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "layout1"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
Screen "screen1"
EndSection
----------------------------------------------------------------------

What am I doing wrong !?

I have tryed the following:
----------------------------------------------------------------------
#!/bin/bash
X -screen TV:1 -ac & sleep 2; DISPLAY=:1 xine --fullscreen "$1" && Kill
`ps aux | awk '/X\ -screen/ {print $2}'`
----------------------------------------------------------------------

and
----------------------------------------------------------------------
#!/bin/sh
unset DISPLAY
unset XAUTHORITY
xinit $*--:1 -screen Screen1
----------------------------------------------------------------------

Non of them seem to work and I get the error
LasseTK is offline   Reply With Quote