View Single Post
Old 05-13-04, 09:20 PM   #1
Sonderblade
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
Default nvidia driver crash when starting X

I have RedHat 9, XFree 4.3.0, GeForce 2 MX/AGP/SSE and nVIDIA 1.0-5336 driver.

Up until for a few days ago everything worked perfectly. When I booted the nVIDIA logo showed up and then the input prompt for gdm came. First the computer switches screen mode from textmode to the mode in which the logo is showed then it switches again to 1024x768 16 in which the prompt is shown. Then I changed DefaultDepth in Section "Screen" and Depth in SubSection "Display" in XF86Config from 16 to 24. Then everything went to hell. Now I can *sometimes* start it like before. In about 10% of the cases it works. But most of the time I only get a white screen when the nvidia logo is supposed to be shown. Sometimes only a segment of the screen is white and the other is black, it looks like the driver stops drawing the frame in the middle and then crashes. And I have to do a cold reboot because no ctrl+alt-kombinations is responding.

So first I tried to change the depth back to 16, but I still continued to get the white screen. Then I upgraded to 5336 which didn't solve the problem either. But changing driver from "nvidia" to "nv" worked, but ofcourse now I don't have any 3d acceleration. Fiddling with Option "NvAGP" hasn't solved my problem either. Beginning to worry that my card is fried.

So I don't know how to fix it. I'm out of ideas and need help. Below is the relevant sections of XF86Config
---------------------------------------------------------------------------------------
Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "fbdevhw"
Load "glx"
Load "record"
Load "freetype"
Load "type1"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Monitor Model"
DisplaySize 324 244
HorizSync 31.5 - 48.5
VertRefresh 50.0 - 70.0
ModeLine "1400x1050" 129.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
ModeLine "1400x1050" 151.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
ModeLine "1400x1050" 162.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
ModeLine "1400x1050" 184.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
Option "dpms"
# -- 1400x1050 --
# 1400x1050 @ 60Hz, 65.8 kHz hsync
EndSection

Section "Device"
# no known options
Option "NvAGP" "0"
#BusID
Identifier "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
Driver "nv"
VendorName "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
BoardName "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection
Sonderblade is offline   Reply With Quote