View Single Post
Old 08-23-04, 11:54 AM   #7
goland55
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1
Default Re: FX5200 in linux low performance

I'm also having problems with slow performance with the FX5200. I have the 128mb version. I haven't done any back to back testing but I've had to do some major graphics quality reduction/tweaking to get Enemy Territory to run fairly consistently above 45fps. My windows computer has an old Asus v7700 with 32mb and seems to not run too much differently than my FX5200 speedwise. I'm not quite sure what framerates I should be getting but I would think I'd be able to sustain something higher than 80 fps with this card.

Here's some outputs of my setup

cat /proc/driver/nvidia/cards/*
Model: GeForce FX 5200
IRQ: 10
Video BIOS: 04.34.20.22.00
Card Type: AGP

cat /proc/driver/nvidia/agp/*
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 8x 4x
Registers: 0x1f000e1b:0x1f004302
Host Bridge: PCI device 10de:01e0 (nVidia Corporation)
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 8x 4x
Registers: 0x1f00421b:0x00000302
Status: Enabled
Driver: AGPGART
AGP Rate: 8x
Fast Writes: Disabled
SBA: Enabled

XF86Config

Section "Device"
Identifier "geforcefx5200"
Driver "nvidia"
#VideoRam 131072
# Insert Clocks lines here if appropriate
Option "RenderAccel" "true"
vendorname ""
boardname ""
EndSection

The fastwrites disabled thing caught my eye... though I believe I enabled fw in the past and didn't notice much difference.

I'm not sure how my config matches up to the original poster's but I think the issue is pretty much the same.
goland55 is offline   Reply With Quote