View Single Post
Old 09-05-04, 11:43 AM   #1
Gogiel
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7
Default AGP problem. GeFore 2 on nForce 2 mainboard.

I've got GeForce 2 MMX 64 MB and mainboard Epox 8RDAEI on nForce 2 chipset. I can't use AGP support.

Code:
root@linux#cat /proc/driver/nvidia/agp/status 
Status:          Disabled

AGP initialization failed, please check the ouput  
of the 'dmesg' command and/or your system log file 
for additional information on this setup problem. 
root@linux#cat /proc/driver/nvidia/cards/0 
Model:           GeForce2 MX/MX 400
IRQ:             5
Video BIOS:      03.11.01.48.00
Card Type:       AGP
root@linux#lsmod
Module                  Size  Used by
nvidia_agp              5148  - 
nvidia               4811508  - 
nvnet                  65028  - 
agpgart                27624  - 
nls_iso8859_2           4096  - 
nls_cp852               4352  - 
vfat                   12288  - 
fat                    40288  -
And some parts of /etc/X11/xorg.conf
Code:
Section "Module"

# This loads the DBE extension module.

    Load        "dbe"  	# Double buffer extension

# This loads the miscellaneous extensions module, and disables
# initialisation of the XFree86-DGA extension within that module.
    SubSection  "extmod"
      Option    "omit xfree86-dga"   # don't initialise the DGA extension
   EndSubSection

# This loads the font modules
    Load        "type1"
    Load        "freetype"
    Load        "speedo"

# This loads the GLX module
    Load       "glx"

EndSection
(...)

Section "Device"
    Identifier  "nvidia"
    Driver      "nvidia"
# Option   "NoLogo"   "true" 
    VideoRam    65536

   Option      "NvAgp"   "3"
   Option      "AGPMode"   "4"

    # Insert Clocks lines here if appropriate
EndSection
Gogiel is offline   Reply With Quote