View Single Post
Old 10-10-04, 05:22 AM   #1
juolo
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Finland
Posts: 7
Default NVIDIA Drivers installation in Mandrake

I've just installed driver in Mandrake 10 and getting followin error after installation and X didn't start anymore.

Here is edited XF86Config
Code:
 **********************************************************************

 Refer to the XF86Config man page for details about the format of

 this file.

 **********************************************************************

Section "Files"

 Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated
together)

 By default, Mandrake 6.0 and later now use a font server independent
of

 the X server to render fonts.
    FontPath "unix/:-1"
EndSection

Section "ServerFlags"
    #DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)
    AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the
mouse doesn't work
    #DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution
switching)
EndSection

Section "Module"
    Load "dbe" # Double-Buffering Extension
    Load "v4l" # Video for Linux
    Load "extmod"
    Load "type1"
    Load "freetype"
    Load "glx" # 3D layer
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard1"
    Driver "Keyboard"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "fi"
    Option "XkbOptions" ""
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse1"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
    Option "Device" "/dev/mouse"
    Option "ZAxisMapping" "6 7"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier "monitor1"
    VendorName "Panasonic"
    ModelName "Panasonic E70i"
    HorizSync 30.0-70.0
    VertRefresh 50.0-180.0
    

 Sony Vaio C1(X,XS,VE,VN)?

 1024x480 @ 85.6 Hz, 48 kHz hsync
    ModeLine "1024x480"    65.00 1024 1032 1176 1344   480  488  494 
563 -hsync -vsync
    

 TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.

 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     50.00  768  832  846 1000   576  590  595 
630
    

 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     63.07  768  800  960 1024   576  578  590 
616
EndSection

Section "Device"
    Identifier "device1"
    VendorName "NVidia"
    BoardName "NVIDIA GeForce4 (generic)"
    Driver "nvidia"
    Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "screen1"
    Device "device1"
    Monitor "monitor1"
    DefaultColorDepth 24
    
    Subsection "Display"
        Depth 8
        Virtual 1024 768
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 15
        Virtual 1024 768
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 16
        Virtual 1024 768
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 24
        Virtual 1024 768
    EndSubsection
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier "layout1"
    InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
    Screen "screen1"
EndSection
When I've tried to starts X, getting followin error:

XFree86.0.log:

Code:
  16 512x512 slots
(==) NV(0): Backing store disabled
(==) NV(0): Silken mouse enabled
(**) Option "dpms"
(**) NV(0): DPMS enabled
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension LBX
(II) Initializing built-in extension XC-APPGROUP
(II) Initializing built-in extension SECURITY
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(EE) Failed to initialize GLX extension (NVIDIA X driver not found)
(II) Keyboard "Keyboard1" handled by legacy driver
(**) Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
(**) Mouse1: Protocol: "ExplorerPS/2"
(**) Option "CorePointer"
(**) Mouse1: Core Pointer
(**) Option "Device" "/dev/mouse"
(**) Mouse1: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) Option "ZAxisMapping" "6 7"
(**) Mouse1: ZAxisMapping: buttons 6 and 7
(**) Mouse1: Buttons: 7
(II) XINPUT: Adding extended input device "Mouse1" (type: MOUSE)
(II) Mouse1: ps2EnableDataReporting: succeeded
What should i do to get mandrake working properly ?
juolo is offline   Reply With Quote