View Single Post
Old 01-16-05, 10:05 PM   #102
ChrisRay
Registered User
 
ChrisRay's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Tulsa
Posts: 5,101
Default Re: Everquest 2. I think I may have a partial solution to stuttering.

Quote:
Originally Posted by MikeC
I slipped in a CPU/MB upgrade during the holiday season

Processor - AMD Athlon 64 4000+
Motherboard - MSI NEO2 Platinum (nForce 3 Ultra)
Memory - 1GB Corsair 400MHz Dual Channel with activity LEDs
Hard Drive - (2) 80GB Western Western Digital, 7200RPM, ATA-100, 8MB Buffer
Sound Card - Sound Blaster Audigy 2 ZS
Sound - EAX 4.1
Graphics Card - NVIDIA GeForce 6800 Ultra @ 400MHz/1.10GHz
Graphics Driver - ForceWare Beta Version 67.03

I've been testing this evening with a 256MB AGP Aperature (w/FastWrites off) and performance seems to have improved. I am rebooting the system in between tests as I change AA/AF settings and noticed that the stuttering effect sometimes increases with lower graphics settings (4X AA vs 2X AA).

Hmm. Now I am thinking this may also be related to the quality of the network connection. It would be interesting if I could run my tests without being connected to a server.


I have been running some very interesting tests with the 9800 Pro and 6800GT right now.
__________________
|CPU: Intel I7 Lynnfield @ 3.0 Ghz|Mobo:Asus P7P55 WS Supercomputer |Memory:8 Gigs DDR3 1333|Video:Geforce GTX 295 Quad SLI|Monitor:Samsung Syncmaster 1680x1080 3D Vision\/Olevia 27 Inch Widescreen HDTV 1920x1080

|CPU: AMD Phenom 9600 Black Edition @ 2.5 Ghz|Mobo:Asus M3n HT Deluxe Nforce 780A|Memory: 4 gigs DDR2 800| Video: Geforce GTX 280x2 SLI

Nzone
SLI Forum Administrator

NVIDIA User Group Members receive free software and/or hardware from NVIDIA from time to time to facilitate the evaluation of NVIDIA products. However, the opinions expressed are solely those of the members
ChrisRay is offline   Reply With Quote