Thread: AGP: disabled
View Single Post
Old 01-02-03, 03:32 PM   #1
MagicNinja
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1
Default AGP: disabled

Hi all,

so... i have a problem (of course ) : my agp is disabled My card is a GeForce3 Ti200 (128M) and my motherboard, an ABIT KT7A (chipset KT133). My dristribution is a Debian and my XFree version is 4.2.1.
I have disabled (no module, no static) agpgart in my kernel. My module configuration:
alias /dev/nvidia* nvidia
alias char-major-195 nvidia

(i tried to add :
options nvidia NVreg_ReqAGPRate=2
options nvidia NVreg_EnableVia4x=1
but no effect)

Extract from my XF86Config-4:
Section "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Driver "nvidia"
Option "UseFBDev" "true"
Option "NoLogo" "true"
###
Option "NvAgp" "1"
Option "RenderAccel" "true"
Option "PageFlip" "true"
EndSection

:~$ cat /proc/driver/nvidia/agp/status
Status: Disabled

~$ cat /proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
Host Bridge: Via Apollo Pro KT133
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000217:0x00000000

~$ cat /proc/driver/nvidia/agp/card
Fast Writes: Not Supported
SBA: Not Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000007:0x00000000

~$ cat /proc/driver/nvidia/version
NVRM version: NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4191 Mon Dec 9 11:49:01 PST 2002
GCC version: version gcc 3.2.2 20021212 (Debian prerelease)

~$ cat /proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce3 Ti 200
IRQ: 5
Video BIOS: 03.20.00.26.00
Card Type: AGP

What i missed ? Any suggestions ?

Best regards,

Vincent
MagicNinja is offline   Reply With Quote