View Single Post
Old 04-24-05, 01:44 PM   #2
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: Stupid question about GeForce Ti4200...

1: The Ti4200 is AGP 4x only. The Ti4800 that was released as a refresh was the 8x version.

2: Im not sure about Quadro cards... it might be a driver bug thats detecting it that way.

3: The card (actually the drivers) supports directx 9. The 4200 will only do directx 8 pixel shaders and effects, but it will run with directx 9 just fine as long as you use up to date drivers. Also, MOHAA isnt directX9, so that deffinitely isnt the problem.

Im a bit confused as to the whole Quadro\4200 thing, so you may want to try different drivers to get that straightened out first. Take out his card and varify that it is a 4200 or a Quadro, then try to get the drivers to install the correct ones. After that, we can work on the game issues.

EDIT: Before you do anything, uninstall the Nvidia drivers through add\remove programs, then use Driver Cleaner (preferebly in safe mode) to clean out nvidia drivers and then restart and reinstall the drivers.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote